.......

Har av naturliga orsaker varit lite nedstämd senaste dagarna. Dock är det väl så att livet måste gå vidare och det finns inte mycket man kan göra ändå.

Vi badade idag, och sen gjorde vi tacos. Smakade inte riktigt som hemma men det var gott ändå! Jag solar och solar och solar också, och får bara 1 färg. Röd. Den återgår sedan till vit igen, vet inte vad det är för fel på mitt skinn men värt ett eget inlägg är det iaf, så jag ska sluta gnälla här. Njut av de fina bilderna istället!

Vad tycker ni, duger färgen på vattnet? (Det är en sandstrand till höger som inte syns i bild.)
Dagens näringsintag!
Gott var det, men jag saknar Arla Hushållsost!

:(

I nästan 25 år fick vi njuta av ditt sällskap. Och njöt, det gjorde vi, för det var den effekten du hade på folk. Det är meningen att man ska vara glad över tiden vi fick, men just nu känns det som alldeles för lite... Det blev alldeles för lite.

Jag tror att jag talar för alla när jag, tyvärr för sent, berättar hur mycket jag uppskattat ditt sätt att vara på. Du satte alltid andra först, och såg alltid till att alla andra hade det bra! Ett garv var aldrig långt borta och du levde livet med en sån positiv energi. En energi som alltid smittade av sig.
Jag kommer ihåg sista gången vi sågs. Du skulle åka till White Horse med en polare. Såklart ringde du till mig först, för att höra om jag jobbade. Det gjorde jag och efter att du försäkrat dig en handfull gånger (som vanligt) att det inte skulle vara några problem för mig, så hämtade jag upp er. På vägen berättade du hur tråkigt du tyckte det var att du inte kunda komma på Noahs namngivningsceremoni. Trots att jag förstod det redan från början så repeterade du det flera gånger, för att visa hur synd du verkligen tyckte att det var. För det var så du var, alltid angelägen om oss andra, alltid med oss i fokus. När jag lämnade av er betalade du överpris (som vanligt) och berättade hur mycket du uppskattade skjutsen. Flera gånger, såklart, för det var så du var...
Jag minns dock inte första gången vi sågs, men jag minns mycket annat. Dunderfyllan i Enskede där vi tillsammans garvade som fan och senare dubbade mig till riddare. Den kryssningen vi var på för, på dagen, exakt 4 år sedan. Ett antal fyllor, lite tjafs, ett antal nhl-kvällar, en hel drös med taxiåkningar och mycket mycket mer. Nu är det över och kommer aldrig igen. Och det suger så jävla hårt.
Mina tankar går till din familj, dina nära och kära och framförallt din dotter, som aldrig kommer få chansen att växa upp och se vilken fantastiskt underbar människa hennes far var. Det är så jävla orättvist och fel bara. Trots att du påverkat många av oss på ett positivt sätt, så lämnar du ett stort jävla tomrum efter dig. Jag hoppas att du, vart du än är, har det bra nu och att din själ vilar i frid. Jag kommer alltid att sakna dig och komma ihåg dig på ett positivt sätt, för det är enda sättet man kan komma ihåg dig på.
Din tid var fan inte kommen, ändå togs du ifrån oss :(
Fredrik Erkenfalk 86/09/13 - 11/08/25.

Det andra utlovade inlägget (Happas!)

Happa ville veta vad som fick mig att dra hit till Mallis.
Bra jävla fråga, det är så många aspekter att räkna in så det skulle ta mig en evighet att skriva ner alla. Men kort och gott, jag ska plugga komvux (på distans). Jag tycker inte om det svenska klimatet och jag har en syster som bor här och kommer hjälpa mig med boende och sånt i början. Det hela går egentligen ut på att jag faktiskt ska plugga, och jag kan fan lika gärna göra det här istället för i Sverige.

Min äldsta bror, och en av mina bästa polare Rickard är mina motivationskällor. Micke, brorsan alltså, visar hela tiden att det lönar sig att plugga med sitt fina, roliga jobb i Kina och Rickard som har kört hårt och hållit mig uppdaterad om hur det går till och så visar att det faktiskt fan inte är svårare än att bara köra på!

Som jag skrivit tidigare är lägenheten uthyrd och jag har kvar den än så länge. Det är en lägenhet som jag trivs förjävla bra i och inte vill lämna över i första taget. Den i Sverige alltså. Här på ön kommer jag leta efter nåt andrahandsboende, eftersom jag kommer ha ett slutbetyg när jag är "klar" i februari. Som det känns nu har jag ingen som helst lust att återvända till Sverige. Men jag måste hem för nationella prov o skit och för att ta reda på hur jag ska gå vidare. Vad som händer efter februari är alltså oklart. Jag kommer ha ett slutbetyg, med massa kassa skitkurser som jag egentligen inte vill ha och inte behöver samt att jag måste tenta upp dom betygen om jag inte får ta bort dom. Jag är fortfarande inte helt insatt som ni kanske märker. Tanken sen är iaf att jag ska plugga vidare på högskola/universitet men det är ganska långt kvar tills dess. Och som det ser ut nu så skulle jag mer än gärna köra allt det på distans också, för det här känns så jävla rätt!

Det utlovade inlägget 1/2

Nu är ni välkomna till en promenad med mig, i egen hög person, A-palle, på en tur i Mallorca. Vi börjar på taket av mitt nuvarande hem, som ni ser så har jag havsutsikt! ;)


Hur avundsjuka blev ni inte nu? Vi fortsätter, utanför finns det ungefär bara en massa trånga gränder, åt precis varenda håll. Just idag tar vi bara en slumpmässig och ser vart vi hamnar...
Nämen, en kyrka! Bra riktmärke tänker ni säkert nu, men såna här finns det hur många som helst av, men den är ändå fin =)
Aja, vi fortsätter väl vidare genom en en till trång gata då. Nu kanske ni börjar förstå att det inte är helt jävla lätt att hitta hem själv?
Aja, efter att vi kom ut från den här så var vi iaf vid katedralen, och det är fan inga dåliga grejer!

Nedanför katedralen ser det ut såhär:
Ibland på kvällarna, mittemot katedralen, så har de även utomhusbio. Nämnde jag att det såklart är gratis?
Jag skrev tidigare om att det var nån konsert vid katedralen, och la upp en ganska diffus bild. Såhär ser det ut dagtid
Vi tar en titt på katedralen nedifrån också, det är utan tvekan en väldigt mäktig byggnad!
Jaja, nu tar vi en sväng över vägen, medans det ändå är röd-grönt?

Men så blev det grön-rött istället? Skit samma fan, spring bara!
Nu ska vi bara följa den här vägen en liten bit...
så kommer vi snart komma till den närmsta, men inte så vackra... BEACHEN!!
Ok den duger väl, om ni bara väntar här en sväng så ska jag simma ut och ta ett kort från vattnet

Det där var jävligt jobbigt, så nu tänker jag gå hem :D Det finns säkert nån kyrka eller så på vägen också...

Och förresten har det kommit till min kännedom att en i gruppen fyller år idag. Så det firar vi med att gemensamt sjunga Jag må han leva och ett hipp hipp:
HURRA
HURRA
HURRA
HURRA!
Dessvärre verkar han ha stannat kvar i vattnet. Jaja, skit samma, det var det, jag är hemma nu, livet äger =)

Konsert vid katedralen

Att få bo i gamla stan i Palma är på många sätt ett priviliegium. Stadsdelen är oerhört vacker och vädret är underbart! Jag har planer på att gå ut och knäppa lite kort och sen droppa en bomb i ett inlägg så ni får se! Det är lite för varmt nu bara =) Angenäma problem javisst.
Igår gick vi iaf ner en sväng till katedralen som finns här. Den är ganska fin, kan man väl säga...
Bilderna är inte de skarpaste, eftersom de är tagna med mobilen. Lyckligtvis överlevde jag gårdagens problem så jag kan iaf lägga in bilderna i datorn nu. Nedanför katedralen finns det en liten scen, och en bar.
Igår var det konsert. Det var ju inte direkt Spaniens bästa band som spelade men det var ju ändå någonting. Det roliga med såna här händelser i Sverige är att det utan tvekan skulle vara långa avspärrningar och dyr entré när det blir konsert, men här är det gratis. Bara att traska ner och sätta sig. Inte heller är det några stora fylleslag a la svensk midsommarafton utan folk här kan faktiskt umgås även utan alkohol. Jävligt märkligt.

Ja, spanjorerna dom kan dom. På andra sidan vattnet utanför katedralen brukar det tydligen visas gratis-bio också. Det mesta som händer här verkar faktiskt vara gratis. Här har Sverige väldigt mycket att lära!

Humorn däremot, den är en annan femma. Var och fixade kontantkort häromdagen och här är vad jag fick med.
1. Sätt i kortet i telefonen
2. Slå pin-koden
3. Ring Maria
...?

Märkligt, mycket märkligt!

Men för i helvete Samsung!

Sitter här taggad till tusen och ska skriva ett asfett inlägg. Har tagit några kort med mobilen som jag tänkte lägga in. Stoppar in USB-sladden från datorn till mobilen, och INTE ETT JÄVLA SKIT HÄNDER!? Det här är tamejfan dagens jävla i-landsproblem. Inget händer, vafan ska jag göra? Jag vill INTE göra nåt! Jag trivs med att allt funkar automatiskt, med betoning på funkar. F-U-N-K-A-R :@

Vad i helvete?

Knappar in mig på nån slags enhetshanterare och felsöker skiten och det visar sig att inga drivrutiner finns...? Det var ju fan senast windows 98 man behövde installera drivisar manuellt. Vad fan är detta?

Jag suckar, stönar, åmar mig och mår allmänt skitdåligt i nån minut medans jag surfar in på Samsungs hemsida. Söker på drivisar, surfar omkring och läser och mår ännu mer jävla tokdåligt när jag inser att det inte finns några! :@
Det här är fan sämre än stenåldern.

Googlar. Fattar ni, jag googlar för att hitta nån jävla skitdrivrutin som redan borde varit installerad. Det enda som kunde vara värre vore om jag var tvungen att använda altavista för att få till skiten. Och till råga på allt så inser jag att jag säkerligen måste tanka skiten från nån jävla u-lands-sida som förmodligen bjuder på minst ett tiotal virus och trojaner på köpet. Jag gråter.

Sen kommer räddningen. En träff på flashback kommer upp! Jag sätter gråten i halsen när jag surfar in och inser att jag behöver nåt fattigt jävla skitprogram för att lägga in saker från mobilen. Jag dör igen, hade jag velat hålla på med sånt här skit hade jag köpt en iphone. Fan är det för jävla apple-wannabe telefon jag har köpt?
Åter på Samsungs jävla sida så hittar jag programvaran. Jag tankar och det tar för i helvete ett och ett halvt årtusende innan skiten är installerad.

Nu är jag inte ens sugen på att skriva ett blogginlägg längre, ni får fan hålla er ett jävla tag, jag ska lägga mig i fosterställningen i badkaret tills jag somnar eller dör av näringsbrist, hare så jävla bra.

Sista dagen, en dag försent.

Jaja, är framme nu och allt gick bra osv. Tänkte skriva igår men tiden räckte inte till. Spenderade dagen med att stressa med allt det sista innan jag hälsade på brorsan med hans familj, morsan o lillbrorsan kom dit också, och Jennie. Sen avslutnings-FIFA med Rickard! :D
Allting kändes riktigt verkligt när man stog där och tog farväl av alla man inte kommer träffa på 6 månader. Det var nog första gången jag slogs av att jag faktiskt är på väg. Nästan redan borta faktiskt.
Ja... Nu är jag ju redan framme :p

Det blev ett ryanair-plan från Skavsta 14:35 imorse. Och ja, jag skrev imorse.
Gick ju kanon, 20 minuter tidigt faktiskt. Sen virrade jag omkring på Palmas flygplats och försökte hitta min syster, som samtidigt var en kvart försenad. Hann väl med att få panik en sväng, dö av att inte mobilen fungerade, återfann hoppet när jag hittade en betaltelefon för att sedan sjunka som en sten igen, när jag insåg att vilka jävla knappar jag än trycker på så kommer det inga signaler...? 
Aja, tog ett djupt andetag och drog ett varv till, när syrran ringde och undrade vart jag var. Skönt, tyckte jag.
Strosat runt lite i 30-graders värmen idag. Njutit och svettats och haft det bra! Nu ska jag inta min kommande säng för ett tag framöver
Gonatt!

Så för att svara på den stora jävla frågan, hur fan känns det?

Kan jag inte annat än säga att jag har inte en jävla aning...
Många som frågar hur det känns. Snart flyttar jag. Ska visserligen bara vara borta 6 månader men det är ju ändå ett tag det med. Det känns bra, överlag. Men mest av allt känner jag "har jag fixat allt? Vad ska jag packa med? Har jag tillräckligt med pengar? Vafan händer? Varför har jag inte fixat syrrans adress så att jag kan posta iväg allt som jag ska posta?" osv osv osv. Det är den ärligaste åsikten jag kan ge om hur det känns.

På Skavsta på tisdag lär jag ju däremot bli jävligt skitnödig. Då är det no turning back som gäller. Jag kommer sitta där och vänta på flygplanet som tar mig bort från Sverige för gott... i 6 månader.

Har iaf städat undan i lägenheten nu, och gjort om lite. Bjussar på några bilder. Känns stelt och fint på bilderna och som ni även kan notera tittar jag på en extremt bra film på svt. Det är sånt här som får en att vilja betala tv-avgift, som jag...erm... såklart gör!

Kläderna hänger på sista Sverige-torken för det här året :)
Ny säng och flyttat skrivbord och kläder på golvet, precis som det ska vara =) Fläkten har utan tvekan räddat min sommar!
Ååh mitt älskade barn, som jag kommer sakna dig! Samsung 7070 (min förstfödde, de andra har inte kommit än) har tagit plats i hörnet och kommer stå där i 6 månader. Saknar dig redan!
Såhär ser ju annars lägenheten ut mest, från mitt perspektiv. Notera världens bästa spel i högerkanten strax under Sams-ungen.
Imorrn blir det packning och ett sista besök hos bror, brors flickvän och brorsson. Den sistnämnda kommer bli så jävla tråkig att lämna, för han är verkligen helt underbar. Det kommer bli riktigt tråkigt att "missa" 6 månader av hans uppväxt men förhoppningsvis håller morsan hans oss uppdaterade via facebook. Vad livet vore utan facebook kan jag inte svara på, förutom att det skulle vara jävligt tråkigt. Det kommer såklart saknas en hel del annat folk också, men dom kan jag ju hålla kontakten med på ett annat sätt.
Jag har fortfarande inte skrivit ihop ett mejl till Happa, som ville veta lite om varför jag åker och lite andra saker. Men om du läser det här så har jag inte glömt bort dig, utan funderar på att lägga upp svaren här i bloggen istället!

Och hey, som ni kanske märker blir det inte fullt fokus på gnäll kommande halvår. Men svik inte, jag kommer hitta nåt att gnälla på där nere också! :) Om inte annat kommer det en kavalkad av gnäll när jag kommer tillbaka!

Den ofrivilliga gästbloggaren...

Det här är ett utdrag från ett forum jag hänger på. Det är så jävla bra så det förtjänar ett eget inlägg på min blogg! Känn dig hedrad Kinezz! =)

Jag jobbar i kassan på en liten ICAnära. Bara i kassan. 
Vi har Cashguard, kan alla jävla snorungar sluta försöka råna oss!! 
Ta hand om era fucking sedlar, det är fan inte mitt fel att det tar lite tid att vika upp skrynkliga sedlar. Att ni har mage att stå och sucka när det tar tid för att jag försöker vika upp och räta till ERA ovårdade jävla sedlar.
Se till att ni har allt ni ska handla när ni kommer fram till kassan, spring för helvete inte iväg och hämta en sista grej när det står folk i kö bakom dig!! Ta den efter att du har betalat och ställ dig i kö igen.
LÄGG FÖR HELVETE INTE DINA PENGAR OCH PANTKVITTON PÅ VARUBANDET!! ANNARS FASTNAR DOM MELLAN BANDET OCH VÅGEN!!!
Lägg dina mynt i myntautomaten, GE DOM INTE TILL MIG!!!
Bli fan inte arg på mig för att jag inte kan fixa en brevlåda där du kan lämna in dina hyrfilmer på morgonen för att våran inlämningstid inte passar dig din muppiga fitta!! Jag är bara kassör! Om du inte kan lämna in filmen i tid får du antingen pröjsa förseningsavgiften eller snacka med chefen och se om ni kan lösa det på nåt annat sätt, SOM JAG BAD DIG GÖRA!! Men visst, du kan ju alltid lacka på mig och storma ut ur butiken istället, jävligt moget.
Munkar är dom med sylt i, Donuts är dom med hål i, det är vad som står i datasystemet och på prislappen, live with it. Du har ingen rätt att bli arg på mig för att du tycker att det ska heta syltmunkar och munkar gubbjävel!!
Om det står "Veckans pris! ICAs Hamburgerbröd 8-pack 19,90:-" gäller det ICAs Hamburgerbröd 8-pack, inte Korvbrödsbagarns Hamburgerbröd 8-pack!
Om det står "Veckans kortpris! Körsbärstomater 5:-/ask" måste du ha ett fucking ICA-kort för att det ska kosta 5:-/ask!!!
Ja, allt har blivit dyrare, DET HAR BLIVIT DET ÖVERALLT SEN INFLATIONEN UPPSTOD!!
Du får inte rabatt om din kupungjävel är gammal. Och NEJ NEJ NEEEJ vi tar inte fucking rikskuponger!!! 
Är du 24? Inget leg? Ingen tobak eller alkohol för dig!! Spelar ingen roll hur mycket du gnäller.
Om JAG känner för det kan jag bjuda på en plastkasse, om du tar en utan att säga något och lägger den på andra bandet i hopp om att jag inte skulle märka det får du pröjsa 1,50:- för den.
Royal Gala, Granny Smith, Golden Delicious och Jonagold har olika kilopriser, lägg dom helst inte i samma påse. Samma sak gäller gul lök, röd lök, röd paprika, gul paprika och grön paprika. Även om det nu skulle vara samma kilopris på två av dessa, måste jag slå in dom var för sig, annars blir det fel i datastystemshelvetet.

JA SUPER SNYGGA STAMMIS
JAG ÄR SINGEL OCH DU FÅR BE OM MITT NUMMER VILKEN JÄVLA DAG SOM HELST!!punktpunktpunkt

Och vad fan är det här för jävla smiley egentligen ---> ":@"

Kolon snabel-a. Hur i helvete ska det se ut som en arg gubbe? Det är fan så jävla efterblivet så hälften vore fan för mycket. Alla jävla idioter som använder sig av den där smileyn är ju fan dumma i huvudet.

Men HOOOOOOOOOOOOOOOOOOORFITTA! :@

Faaaan. Satan jävla piss, helvete, jävlar och alla andra fucking fula ord jag kan komma på just nu.

När jag var typ ett halvt internet-år så insåg jag att skriver man ett långt mejl eller ett inlägg som till exempel mina inlägg här på bloggen, så bör man spara allt innan man skickar/publicerar. Eller spara och spara, jag kopierar allt, för då vet jag att om nåt försvinner så har jag det iaf på ctrl-v.
Och så satt jag då, och skrev ihop ett väldigt långt, och faktiskt väldigt bra, mejl på facebook till en kompis om hur mitt liv ser ut och kommer se ut kommande halvår. Tänkte att "det här går ju kanon!" och tog en paus från skrivandet för att hämta ett glas oboy.

Oboy är förresten sjukt gott.

Hämtade det och när jag ställde ner det lyckas jag fippla in musen i datorkanten så den klickade på nån fattig jävla facebook-annons. Vad tror ni händer? Jo all jävla text försvinner! Och den försvinner inte bara så att man kan klicka bakåt och få tillbaka allting. Det vore ju enkelt och bra, MEN SÅ SKA VI JU FAN INTE HA DET! :@ Mejlet var skrivet i ett popup-fönster... Vilken jävla dåre kodar en sida så man skriver allt i popup-fönster? Och när man väl klickar sig vidare så kan man inte gå tillbaka? WTF!? :@ ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH HORA. Man borde fan inte kunna skriva text i webläsaren. Man borde enbart kunna klistra in text. Då kan man skriva allt i ett textdokument och det enda man behöver oroa sig för är att strömmen ska gå eller nåt annat overkligt.
Jaja, ska väl ta och skriva om allt... nån gång. Nu ska jag bara sitta och sura, fan också :(
Förresten flyttar jag snart till Mallorca. 7 dagar ungefär. Jag jobbar inga fler dagar det här året, jag kommer ha deadlines att passa men sånär som på flyg och tandläkare har jag inga tider att passa, inga tider jag måste gå upp. Jag ser fram emot att plugga och ha olika dagar varje dag där jag hela tiden lär mig nya saker. Som ni förstår så är livet väldigt bra och då sjunker såklart frekvensen på inlägg här. Men jag ska nog fan hitta saker att klaga på på Mallis också, oroa er inte.
Såg även att jag fått en ny bloglovin-följare i form av "Therese", vet inte om det bara är spam men det var kul att se iaf, jag blev nöjd :D Hej Therese, hoppas du känner dig varmt välkommen!

RSS 2.0