Äckliga människopack

Jag kan utan tvekan påstå, helt taget ur luften, att åtminstone 85% av alla människor skulle må bättre om vi bara slopade julen helt och hållet. Jag har haft en oerhört stressfri jul, fram tills för några dagar sen that is. Helt fantastiskt att vara såhär långt borta, och inte behöva tänka på allt som alla andra hetsar varandra till: julhetsen. Konsumenthetsen.
Dock har jag, som den vän av ordning jag är, aldrig någon mat hemma. Ingenting att hålla koll på = ingen oordning. It's take-away or the highway som jag brukar säga :D Soporna i Limp Bizkit fick inte ens till den texten.

Men, då har ju det här jävla prolemet uppstått. Senaste dagarna när jag ska gå ut för att handla mat, har gatorna varit helt jävla överfulla. Ni vet sedan tidigare vad jag tycker om äckliga människor som bara strosar till synes helt utan mål, right?
Men ja, det värsta av allt. Verkligen det allra mest värstaste någosin, det hände mig idag på Corte Ingles (som Åhlens typ). På väg mot mataffären går jag och syrran in på Corte ingles. Inte bredvid varandra som normala individer, utan i ett väldigt litet led. Varför? Det får såklart bara plats 1 människa i bredd per gång, för det är sån äcklig julhets så varenda liten spanjor kryper ur sin koja för att köpa sig en julklapp. Ok, iaf. Jag har gått och klagat för syrran hela vägen dit, så när jag ser en person som verkar vilse och på väg att gå in i en monter så tänker jag bara:

Det är dom här idioterna som är värst. Dom som bara är ute och går och om det inte vore för deras nervsystems förmåga att jobba på automatik aldrig skulle fatta att ena foten bör sättas framför den andra för att ta sig framåt. Nej nej, det är såna här störiga fanskap som verkar ha en utomståendes huvud fastnålat på en kropp, och inte vet alls vad fan dom, eller huvudet, håller på med. Men, jag tänker det bara. Jag säger inget. Känner att jag har klagat tillräckligt. Så jag går förbi...

Trodde jag. Den här idioten bryter mot alla logikens lagar och regler, och tar ett steg rakt (fast det var snett) ut i den mest ologiska riktningen som finns. Han fäller mig... nästan. Hade det inte varit för att jag efter 25 år av hårt leverne mer och mer insett att varenda människa är en oberäknelig idiot (återigen inte ni som läser bloggen, ni är undantag) hade jag säkerligen spenderat fredagskvällen med att plocka parfymflaskor från huvudet. Men men... jag vacklar väl till utan att tappa balansen helt. Jag klarar mig, för jag var beredd. Mannen i fråga tittar på mig och säger glatt och till synes helt obekymrat: Perdon.

Jag skjuter honom. Jag hugger honom med en kniv. Jag pepprar hans stackars spanska kropp full med bly, jag tar till och med fram en skridsko och skär halsen av honom. Det är mycket jag gör, i mitt huvud, medans jag bara tittar argt på honom. Vi går vidare.


Det mest ironiska av allt. Det är att jag efter 10 minuters konstant klagande faktiskt tänkte: "Nu ska jag inte klaga mer, det kanske finns folk som är rätt hyggliga ändå..." Aldrig mer, aldrig mer...

(Som tur är har jag nog världens bästa mamma, som gjorde dagen så jävla mycket bättre genom att skicka ett paket, med helt sjukt mycket svenskt godis. Kommer garanterat räcka i flera dagar! Så ni som läser här, sluta aldrig upp med att inte vara korkade!)

Inget svar...

Tråkiga jävlar på Avida finans :(

Jag älskar sånt här!

Jävla skitbild som inte vill funka som den ska när jag lägger upp den här, så det får bli i textformat. Viss text blev färgad också, och i annan storlek. Har för ont i huvudet för att fixa det.

Jag fick ett mejl från en Lena på Avida finans. Det är väldigt uppenbart att hon skickat det till fel person, men jag kunde inte hålla mig från att svara :) Vi börjar med Lenas mejl:

Den 15 december 2011 14:05 skrev Lena:

Hej,

Vet att vi lagt denna utveckling åt sidan men tänkte ändå höra med dig då vi har ett återkommande problem med ”gamla” kunder som inte avaktiverat sitt medgivande och vi vid ny kredit får felmeddelande från BGC att medgivande redan finns.

I detta läge vill vi kunna ändra från steget Autogirokontroll till Kredit upplagd, har du möjlighet att estimera hur mkt utvecklingstid det skulle innebära?

Mvh

Lena


Ja, det här har jag ju ingen som helst aning om. Men inte ska dom tro att dom kan skicka mejl till min inkorg utan att jag svarar! :D Det här blev mitt svar:

Hej Lena!
Jag kan tyvärr inte estimera hur mycket utvecklingstid det skulle innebära. Dels för att jag inte vet vad exakt som åsyftas med "gamla". Är det kunder som varit med länge eller finns det en viss åldersgräns där man blir klassad som "gammal"? Om det är det senare alternativet bör vi hålla det "inom kretsarna" så att säga, då officiell kännedom om våra tillvägagångssätt för att kategorisera kunder skulle kunna skada vår image. Dessutom för att jag heller inte har den blekaste aning om vilken utveckling det är vi har lagt åt sidan. Jag ber dig att ha överseende med min okunskap, men jag vet inte heller vad BGC är. Men vi kan väl från och med nu komma överens om att BGC är en förkortning på det ganska tuffa engelska ordet BackGroundCheck? Det gäller att hålla sig ajour med vad som är hippt!

Men, nu är det ju trots allt fredag, och jag har äntrat mitt så kallade party mode. Då blir jag alltid extra givmild och väldigt glad. Därför kommer jag ge dig fria tyglar med utvecklingstiden. Du har mitt tillstånd att "go crazy". Kommer dock sätta en övre gräns på max 12 veckor, eftersom vi på vårkanten bör spendera lite tid i solen och inte bara sitta inne med utveckling. Om du finner mitt svar stötande, offensivt eller helt utan substans, då kan jag inget annat än att beklaga. Till mitt försvar kommer jag dock hävda att du hade fått bättre svar på dina frågor, om du hade skickat det till rätt mejladress.

Jag hoppas ni har/haft en riktigt trevlig fredag och en fantastisk helg. En god jul och ett gott nytt år! Med vänliga och sarkastiska hälsningar...
Patrik


Rickards kommentar: "du är så jävla härligt slut i huvudet alltså :D"
Fattar inte alls vad du menar :D

RSS 2.0