Tjo! :D

Är lite passiv i bloggandet ... Mest för att jag vill att de senaste posterna bör läsas av de som fortfarande inte gjort det ...
Kryssningsdags igen, håll till godo! Har fler bra inlägg på lager :D

Svart bälte i videovåld 2

Det här är en fortsättning på inlägget innan, så läs det först!

Ja. Låt säga att 150 000 av de 700 000 sidvisningarna är unika. Alltså 150 000 olika personer som sett klippet. Och säg att en tredjedel av dessa tittar på liknande saker för jämnan, för det finns de som gör det. 50 000. Galet.

"Jag blir inte ens äcklad längre när jag ser såna klipp, man tänker bara ... jaha." - Sagt av en kollega på mitt jobb.

Citatet är av en person som inte borde titta på sånt. Det är en glad trevlig person som är alldeles för snäll för sitt eget bästa. Ett par grejer vi har gemensamt är att vi båda kanske använt/använder internet lite för mycket. En annan sak är att vi båda blivit avtrubbade, och förlorat empatin, iaf till en viss del. Det tyder iaf på två gemensamma, ganska skrämmande, saker. Håller man till på internet mycket kommer man förr eller senare över filmer man inte vill se, och ser man filmer som man egentligen inte vill se så blir man påverkad.

Vad händer när man inte känner någonting alls längre då?
"Psykopati är en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala känslor, som medkänsla och empati." - Wikipedia
"En psykopat är med en enkel förklaring en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning." - psykopat.se

Så... Nu har ju inte de 50 000 som jag gissade på avtrubbats helt och hållet. Det är säkert bara en 25 000 av dem, och det är ju inte så farligt, eller hur? Har ju ingen koll alls på den egentliga siffran, men jag gör uppskattningar.

25 000 nyutbildade psykopater ... Tack internet!

Alarmerande siffror, någon?

Svart bälte i videovåld

Kanske inte borde skriva om det här egentligen, men det kan vara bra ändå. Alla vet nog inte riktigt vad deras barn gör vid datorn.

Varning för känsliga läsare!

Det hela handlar om vad som faktist finns på internet nuförtiden, och det är inte bara bra grejer. Vill inte hoppa rätt in i hetluften så vi kan börja med första gången jag verkligen insåg att internet faktist har en baksida oxå.

Det var hemma hos Krister, han hade precis fått bredband. Det var på den tiden då bredband var coola saker, och man var lyckligt lottad om man fick det hemma. Var väl runt 2001 och vi hade kollat på någon film och var inne på dc++ och letade efter nåt annat skoj att fördriva tiden med. Vet inte riktigt hur vi kom in på ämnet men vi började söka på "bin ladin" och liknande. Det kom väl fram en del skumma saker och vi tankade en film som hette "usama bin ladin - shaft", om jag inte minns fel. Vi dubbelklickade på filmen och väntade spänt på vad vi skulle få se.

När filmen startade så insåg man genast att den var från ett "öken-land", typ Irak, Afghanistan, Saudi Arabien eller dyl.
En man är handfängslad och naken, han ser lite sliten ut och en aning undernärd. Han förs fram av två andra män till något som liknar ett bord. Hans penis läggs upp på bordet och en av männen drar fram ett svärd. Han hugger av mannens penis. Mannen skriker och vrider sig i smärtor samtidigt som klippet avslutas... filmen börjar om.

Huruvida filmen var äkta eller inte kan diskuteras. Har sett många fejkade videos på internet efter den här, och tror personligen att den inte var på riktigt. Fast det spelar ingen roll. Känslan man fick av att se något sådant var inte bra, man blev äcklad, man ryste till, man kände empati med den lemlästade mannen. Man ville inte se filmen igen.

Trots det så fortsatte vi såklart använda internet. Tiden gick och man funderade inte mer över det. Jag själv använde internet väldigt flitigt under den här perioden, och det var väl egentligen bara en tidsfråga...

Satt och laddade ner låtar på dc++. Gick in på en hub som verkade bra. Läste fort igenom reglerna som tydligt förklarade "Inga faces of death eller snuff filmer på den här huben"
Vad är ett face of death, tänkte jag. Egentligen visste jag väl på ett ungefär vad det skulle kunna vara, men jag var alldeles för nyfiken. Såklart söker jag på det, och hittar en video.
Videon är bara runt 10 sekunder. Den börjar med att man får se en blond tjej sittandes på en stol. Hon ser ut att vara bakbunden. Hon har slitet hår och sår i ansiktet, hon ser väldigt trött ut. In i bilden kommer en hand som håller i en pistol. Den riktas mot kvinnans huvud och kvinnan ber för sitt liv att personen som håller i pistolen inte ska skjuta. Pang, tjejen faller ihop, filmen tar slut.

Jag blev arg på mig själv. Självklart borde jag fattat att det var nåt sånt här jag skulle få se. Efter det blev jag skärrad. Det tär ganska mycket på en att se en person förgäves böna och be för sitt liv. Sedan blev jag äcklad och fundersam, finns det verkligen människor som gör såhär? Vad hade tjejen egentligen gjort för att förtjäna detta? Jag blev återigen äcklad, och jag kände återigen empati för offret i filmen. Den förmodligen enda frågan jag inte ställde mig var "är detta på riktigt?". Den frågan existerade inte i mitt huvud, den här filmen var äkta.

Tiden gick. Internet användes. Några bilder med avhuggna händer, avhuggna ben och krossade människor från bil- och motorcykelolyckor sågs och bearbetades. Det var samma känslor, först blev man äcklad sedan tyckte man synd om den stackars människa som behövt gå detta öde till mötes. Problemet var bara att man för varje bild eller film blev mer och mer avtrubbad. Känslorna var inte lika starka längre. De blev hela tiden svagare och svagare.

Det var efter "unknown russian soldier" som jag kände att det är dags att sluta titta på sånt här. Jag kollade inte för jämnan men med tanke på hur mycket jag använde internet så kom det förr eller senare alltid en sån här film. Någon sa till mig att det var en riktigt äcklig film, och förklarade innehållet. Jag visste att jag inte ville se den, men jag var samtidigt jävligt nyfiken. Det pågick en inre kamp inom mig. Ska jag se den? Jag vill inte se den men jag vill ändå se den. Jag borde inte se den, men jag vill se den.
Såklart vann nyfikenheten, det tog ett par veckor men jag såg filmen.
Varför? Jag var för nyfiken helt enkelt.

Jag vill återigen varna känsliga läsare.

Filmen var väl 7 sekunder eller nåt. En bakbunden man med ögonbindel uppenbarar sig i första rutan, man ser bara hans huvud. Mannen ser ut att vara från mellanöstern. En kniv sticks in i mannens hals. Ungefär i mitten av halsen går kniven in, och sågar sin väg ut mot adamsäpplet. Det är alltså inte som i hollywood där ett litet snitt räcker, här ska halva halsen av. Blodet rinner, filmen tar slut. Jag suckar. Den var äcklig, riktigt jävla vidrig. Det är inte kul, intressant eller underhållande att se en kniv skära genom kött och blod. Jag blev än mer avtrubbad.

Efter det har jag försökt hålla mig undan från liknande saker. Visst blir man nyfiken när man ser rubriker eller så, men det känns som att jag har sett tillräckligt. Det har gått bra ändå, ända tills för ett tag sedan. Jag använder fortfarande internet mycket och surfar runt lite överallt. Det händer att jag ibland kollar street-fight videos, det är som boxning fast på gatan. 1 mot 1 och man slåss till den andra däckar eller ger upp. Det är ärligt, det är farligt, men deltagarna gör det frivilligt, så då inbillar jag mig att det är underhållning. Jag kom över en länk som hette "så kan det gå om du bråkar med fel person". Jahopp, ett gäng fegisar som slår nån som inte förtjänar det, tänkte jag. Jag hade delvis rätt.

Det här var en lång video, 7 minuter tror jag. Det börjar i ett skogsparti där det ligger en medelålders man i en hög av sopor. Han ser ut att vara hemlös. En ung kille i 20-års åldern uppenbarar sig. Han håller i någon slags gul påse. Han går fram till lodisen och börjar slå honom med "påsen". Blodet sprutar efter ett antal slag mot huvudet. Här vill man inte se mer, men man gör det ändå. Man hoppas att det ska komma en person som räddar lodisen, som spöar han med påsen och skipar iaf en liten bit rättvisa. Det händer inte. Jag spolar fram lite, den unge killen har här tagit fram en skruvmejsel. Han kör in den i buken på lodisen ... upprepade gånger. Jag spolar lite, fortfarande ingen hjälte. Här har dock den unga killen flyttat upp sig. Han har nu tryckt in skruvmejseln i lodisens öga. Han borrar, vrider och vänder på den. Kameramannen säger något, språket låter som ryska, mördaren skrattar lite. Längre fram i filmen har skruvmejseln bytts ut mot en hammare, mest för att "avsluta jobbet". Flera slag mot huvudet senare så springer mördaren upp till en bil, häller nån slags medel på hammaren och videon tar slut.

Det är den sjukaste och mest brutala videon som jag nånsin sett. Jag har inte sett hela men det jag har sett räcker gott och väl. Nuförtiden undrar jag alltid om videos jag ser är fejkade eller riktiga, den här va riktig. Det bekräftades av ett antal artiklar där det visar sig att mördarna(kameramannen inräknad) kom från Dnepr i Ukraina. De hade mördat upp emot 20 personer på 2 månader. De valde personer som såg ynkliga och harmlösa ut, bland annat en gravid kvinna. De hade börjat med katter och djur för att sedan övergå till människor. Allting hade filmats eller dokumenterats. Det framkommer inte riktigt varför de gjorde det. Någon stackare på internet har även suttit och översatt det som sägs i videon, och det är saker som:
"Det här är förmodligen den värsta dagen i hans liv" "Ååh, jag kan känna hjärnan(med skruvmejseln)" "VA? Är han inte död än?" och dylikt.

Fullständigt jävla sinnessjukt.

Det som är alarmerande är dock en annan sak. Denna videon låg uppe på ett forum. Tråden som den ligger i har smått otroliga 686 933 sidvisningar i dagsläget! Nästan 700 000 gånger har folk klickat in sig på videon för att diskutera den eller se den igen, ingen vet. Och det var bara på ett forum. Lägg till alla andra platser på internet som videon ligger på och du har säkert över en miljon besökare. En miljon! Det är så galet många som har sett en video som egentligen ingen borde se.

Lägg därtill på att för varje gång denna video spelas, så är det säkerligen någon som sitter framför skärmen och avtrubbas mer och mer. Empatin försvinner, det blir inte äckligt längre. De kollar på mer och mer ända tills ingen riktigt vet vad som försigår i huvudet på dom. Ingen vill nog veta heller.

Jag skriver mer om det här i nästa inlägg! Är långt ifrån klar ... men en sak till alla föräldrar som läser detta:

Håll koll på vad era barn gör vid datorn!!

Inaktivitet

Vet att jag inte är alltför aktiv i bloggandet nu, men ska ändra lite på det ... snart :)
Följer med stor spänning piratebay-rättegången .. men jag ska inte plåga er med den.

Kryssning den 28:e ! Poker-, dricka- och nhl09turnering dagen innan, jävlar vad spö ni ska få! Det ska bli kul!

Så håll till godo, bra inlägg kommer snart, iaf senast innan nästa helg :) Puss

Geeeeez....

Advokat Per E Samuelson:
 – Rent tekniskt är de här killarna överlägsna polisens tekniker och åklagaren har nog inte riktigt förstått hur det funkar.

Per E Samuelson är försvarsadvokat i piratebay-rättegången. Överlägsna är väl en smärre underdrift?

Hahahaha

Apalle står i kön till garderoben.
En kille glider upp breve.
Han tittar på garderobsarbetarens röv.
Jag tittar på garderobsarbetarens röv.
Han tittar på mig.
Jag tittar på honom.
Vi brister ut i skratt ... han frågar "och vad kollar du på?"
Det är underförstått.

Ibland är det bra att vara kille, haha :D

CC :D

Haha ja vad ska man säga. The man, the myth, the CC!

CC om Det kan inte vara sant!:
"på tal om att flåsa i nacken så borde du hälsa på snart"

Ja ... vad ska man säga ... ja det borde jag :D

---> http://randomprestige.blogg.se

Usch ... måste snart åka till bolaget ...

Det kan inte vara sant!

Det här är en fotbollsblogg, så ni som inte är intresserade kan sluta läsa här --->

Den handlar om att Guus Hiddink tar över Chelsea, nej nej nej :(
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article4383958.ab
Hur är det möjligt?
Eller ja, egentligen är det väl inte alltför konstigt. Roman(Abramovitch) betalar Hiddinks ryska lön, så dom är nog rätt bra polare. Och han säger att det är för att hjälpa en vän. Ve och fasa.

Chelsea under Scolari var ju klockrent. Scolari är en fotbollens förstörare, att han lyckades vinna vm med Brasilien var väl ingen större bedrift. Eller kanske finalen men ja tror Brasilien sköter sig själva rätt bra :p

Och nu ska kung Hiddink ta över Chelsea. Aj aj. Hiddink är ju bäst! Jag som tyckte att det såg bra ut med Chelsea avhängda, en mindre konkurrent för Man Utd. Visserligen vinner Manchester såklart ändå, men det är jobbigt att ha en Guus Hiddink flåsandes i nacken ...

Ett citat värt att fundera på...

Taget ur en av dagens "diskussionsgrupper" för att uttrycka sig fint. Givetvis inte på arbetstid, blink blink.

"Men Patrik, alla arbetsplatser är faktist inte såhär...den här är det värsta jag har varit med om."

- Jen

Det blev inte bra!

Mitt förra inlägg blev inge bra! Det saknas något, det har inte den rätta feelingen. Det känns inge bra. Fan.

Blattejävel, apajävel.

Ja, vad ska man säga? Skandal säger de flesta, men på något sätt kan jag förstå den skånska polisen. Även fast man inte hör vad dom säger, men det är en annan historia. Skånskan alltså.

Så hur kan jag förstå dem?
Ja, de jobbar med "to serve and protect" och är stationerade i Malmö. Vad jag tror har hänt är att de har blivit hjärntvättade av just det. Att de jobbar i Malmö. De flesta människor vet att rosengård är ett ganska bråkigt område. Och rosengård är även ett ganska mångkulturellt samhälle, om man säger så. Det bor många invandrare där.

Så vad händer då om du jobbar som polis på ett bråkigt ställe där kriminaliteten utgörs av säkert upp emot 90-95% invandrare? Jag säger inte att det är invandrarna som begår brotten, utan att brotten som begås på rosengård är av invandrare. Just för att det "saknas" svenskar i det området. Det är simpel logik, e=mc2.

Föreställ er nu att detta är eran vardag. Du bor i ett lite finare kvarter i Malmö, du jobbar som polis och du är alltför ofta i rosengård i tjänsten. I rosengård är det bara "blattar" som begår brotten, och när arbetsdagen är slut återgår du till din fina villa med din fina volvo och fina vovve. I ditt kvarter begås inte lika mycket brott, i ditt kvarter bor det fler svenska familjer. Det är ganska enkelt att se vart jag vill komma. Dag ut och dag in är det så, det verkar aldrig svikta.

Så någonstans i det där livet har jag rätt enkelt att se hur man sakta men säkert börjar utveckla rasismen. Det är likadant varje dag. Det är blattejävlarna som begår brotten. Det är deras vardag och den världen de lever i. Det går olika fort för alla, men utsätts man för detta varje dag så är jag rätt säker på att man blir rasistisk. Man jobbar även i en grupp som redan insett sin egna sanning, och det blir enklare och enklare att knyta sig an till den.

Nej, det jag tror poliserna behöver är att flyttas omkring lite. Kanske bli placerade i någon liten håla i Norrland. På ett ställe där det bara finns svenskar. De behöver perspektiv och nya synvinklar. För jag tror att de i grund och botten har blivit poliser för att de vill det, inte för att klubba ner folk.

De är hjärntvättade, det är jag nästan säker på. Jag har för en gångs skull bara sett videon och faktist inte läst en enda artikel om det hela, så jag kan givetvis vara helt ute och cykla. Det här är bara vad jag tror, för jag vet att det kan gå till på det här sättet. Folk blir hjärntvättade varje dag, och det är sant! Och kom ihåg att jag inte försöker försvara poliserna, jag ger dem bara en viss förståelse.

Ett inlägg angående piratdebatten.

Läste nånting på aftonbladet och såg en kommentar som jag backar upp till 100%. Allt i den här texten är så jävla sant!

"Generation Napster" hade aldrig funnits om skivbolagen hade tagit sitt marknadsutvecklingsansvar -99 och istället för att sätta skygglappar för ögonen och skrika "mamma!" för fulla halsar, hade sett de enorma möjligheterna med denna nya och framför allt oundvikliga teknologiska utveckling. Dom hade kunnat köpa Napster för en spottstyver och gjort det till en betaltjänst långt innan allmänheten skulle inse hur mycket bättre det är att få allt gratis. Med officiella betaltjänstprogram som pionjärer så skulle det inte finnas någon allmän efterfrågan av inofficiella och osäkra gratistjänster (propaganda) - piraterna skulle förbi en subkultur och vi skulle aldrig vara där vi är idag. Om det finns nått vi bör säga om denna utveckling så är det att skiv- och filmbolagen får skylla sig själva för att dom är för inkompetenta för att göra sina jobb och att branschen INTE kommer dö, i.o.m att kulturen är odödlig, utan den kommer endast begränsas till dom som är bäst, och som kan anpassa sig till tiden. Marknaden får ALDRIG styra efterfrågan, det måste alltid vara folket som styr utbudet GENOM efterfrågan. DET är en lag om något? eller kod, eller kalla det vad du vill. PS. Sen när det gäller IPRED så är det också helt absurt. Integritet och rättsäkerhet går före upphovsrätt ? alla gånger! Om det är så som jag förstår det så har IPRED lett till maffialiknande ocker från involverade parter i tidigare fall? detta är äcklande i ett demokratiskt rättsamhälle som Sverige. Hur kan politikerna låta en bransch som inte ens kan sköta sitt eget jobb få in sina äckliga fingrar i vårt så bräckliga rättsystem och leka Judge Dredd?"

Skrivet av ClS, 49 år, Sollentuna

Word.

Bedräger är bra skit!

Det finns någonting med bedrägerier som charmar mig. Det är någonting underbart med det hela. Det kanske handlar om att den mest intellektuelle lyckas vända vad som borde vara ett stort underläge till vinst. Jag menar såklart att bedrägerier oftast är sånt som borde få offret att tänka "vad är det som händer egentligen?". Men en bra bedragare kringgår det, på något sätt...

Fast sen finns det såklart många dåliga bedragare och bedrägerier. Phishing är ett exempel. Alltså när man tex mejlar flera miljoner konton om dagen och säger "Hej, du har vunnit en miljon". Lyckas de bara med att en stackars sate tror på det så får de oftast ut en massa pengar av det hela. De vinner. De fokuserar på den mest korkade andelen människor av jordens befolkning och blåser dem på deras tillgångar. Inte så värst intelligent, ja blir inte så värst imponerad.

Ett annat dåligt exempel på ett stort bedrägeri är att Linda Rosing är en kändis ... Bruden har ju inte bidragit med nånting till den här världen...

Plopp

Det här är typ tredje gången jag försöker skriva nåt intressant. Det går inte bra. Jag vill skriva om att jag har utvecklats en del på senaste tiden genom att jobba fackligt. Men vet inte hur jag ska formulera eller så. Kan iofs säga att LUK'en är fan bra grejer! Alla är så jävla härliga och det är verkligen kul att vara där. Jag har även varit i Lettland och skulle kunna skriva en massa saker om det. Men får inte till formuleringarna där heller. Har insett ett och annat samtidigt som jag fått nya funderingar om ett och annat.

Så vad ska man skriva om då? Ptja, ja har inte en jävla aning...

Om folk som jag träffade på båten kanske. Var väl lite halv-raggande eller nåt, jag vet inte. Men jag kände iaf att jag ville träffa intressanta personer, o inte bara snygga. Och då slog det mig att intressanta personer i det här sammanhänget betyder folk som är annorlunda. Folk som vågar vara sig själva. Pratade väl med några stycken innan jag hamnade vid ett bord där jag sa nåt, och fick svaret "sätt dig ner om du vill snacka politik". Skojar dom, tänkte jag. Men det gjorde de tydligen inte. Så utan att tveka satte jag mig ner vid bordet.

Fan, jag som hatar politik :D Eller jag hatar det väl inte, men jag tycker det är rätt så ointressant. Och det var just därför jag satte mig ner och pratade med dom. Det var skoj att diskutera politik med dom, och det var intressant att höra deras åsikter och varför just deras parti var bäst. Jag hängde väl inte riktigt med till 100% men ja gjorde mitt bästa. Efter ett tag kom det iaf ett gäng grabbar och då var politiken färdigdiskuterad.

Men jag kände iaf att jag hade vunnit nåt. Eller tjänat nåt på att jag faktist satte mig ner hos dem. Jag hade lixom lärt mig nåt nytt och det hade utvecklat mig lite. Det tyckte jag var intressant. Så nästa gång jag ska festa(läs nästa helg) så hoppas jag på nya trevliga möten, där jag återigen kan se förbi mina egna fördomar och kanske bli en aning smartare..

:)

Tjo, har varit i Lettland i helgen, orkar inte skriva mer än så om det just nu ...
Ja ska drömma lite istället. Såg på nån blogg frågan "Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner"
Då skulle jag börja med att säga upp mig från jobbet.
Sen skulle jag köpa nåt slags boende i ett land som är varmt när det är vinter i Sverige, typ Thailand eller Vietnam. Och ett nån stans runt medelhavet.

Och så skulle jag köpa en fet bil... En sprillans opel gt tror jag.

Sen skulle jag väl ägna mig åt nån slags välgörenhet oxå, men kan inte säga exakt vad. Skulle vilja se vart mina pengar tar vägen och så. Om man tex skulle skänka till att bygga nån skola i afrika eller nåt, så skulle jag åkt dit och kollat när de byggde den :)

Sen hade jag bara softat. Givetvis köpt saker till nära och kära, typ flygbiljetter till mitt hus i solen :)

Det är skönt att drömma ibland ...

RSS 2.0