Jag vill ha en liten apa i människokläder :D


Världens mest superduperbästaste mirakeldundermegavärldsbästa Usain Bolt.

Ja, fyfan va trött man blir. Den oslagbara sensationen i friidrotts-vm Usain Bolt, som joggar in världsrekord efter världsrekord. Folk är jätteimponerade. Bolt är si och Bolt är så och Bolt är bäst och Bolt är GAY :@

Det finns bara en enda utmanare i hans "klass". Ni kanske tror att det är Afasa(eller Asafa eller vafan han nu heter) Powell, Tyson Gay eller nån annan mupp som värmer upp i 20 minuter för att arbeta i 10 sekunder, men så är inte fallet. Den som är närmast att kunna klå Bolt just nu är faktist ingen mindre än Michael Phelps.

Nu kanske ni undrar hur en simmare ska kunna slå Bolt, men det hela är enkelt. De spelar i en helt egen liga, båda två. Det är ingen vanlig liga där man tävlar i sport eller idrott, nej nej. Det hela handlar om vem som kan vara den mest dopade killen i världshistorien. Och ska jag vara helt ärlig, så känns förstaplatsen verkligen oviss. Vem är egentligen mest dopad? För några år sedan så låg Muhlegg(tyska skidåkaren) etta, efter de "mindre diskreta" OS-gulden(tror det va OS iaf).

Äh, det är inte ens värt att ödsla energi på att skriva om dom. Vissa kanske tycker att man är oskyldig tills motsatsen har bevisats. Well, ni har väl ögon, precis som jag? Det är så uppenbart att det är löjligt. Suck.

Just nu är jag inne i en less-period, där jag känner att alla människor är bara vidriga skapelser. Alla förutom mina vänner och "goda" människor, resten kan man jämna med marken. Det är en kul känsla, not.

En sommarnattsundran..

Min morfar hade alzheimers. Undra om jag också kommer få det. Ibland fungerar mitt minne jättebra, ibland fungerar det inte alls. Om jag får det så ska jag försöka att inte ljuga för mig själv iaf. Kommer jag inte ihåg så kommer jag inte ihåg. Det sägs ju att det är genetiskt.
En sak jag undrar är hur folk tänker för att komma ihåg saker. Om vi tar till exempel namn. Mitt minne fungerar på så sätt att jag kommer ihåg namnen efter hur många bokstäver de har. Som Carro i luken som har en son, som jag inte riktigt är säker på om han heter Lukas, Felix, eller typ Linus. Just i det här fallet är jag dock ganska säker, nuförtiden. Men innan jag var säker så tänkte jag så. Och då kom jag på mig själv med att bara gissa på namn med 5 bokstäver. Nu glömmer jag inte namn alltför ofta, men när jag lär känna nya kontakter som jag inte direkt kommer ihåg namnet på, så har jag iaf alltid en hum om på vilket sätt namnet uttalades. Alltså hur många bokstäver, eller kanske stavelser, det hade. Jag blandar gärna hellre ihop typ Patrik och Bertil, än Fred och Fredrik.

Samtidigt funderar jag på hur andra tänker. För alla jag har berättat mitt sätt att minnas för verkar inte fatta nånting av vad jag snackar om. Kan vara så att jag är fruktansvärt dålig på att formulera mig, att de inte lägger märke till/bryr sig så mycket om hur de kommer ihåg saker, eller helt enkelt tänker på ett annat sätt som passar deras typ av intelligens bättre. Det sistnämnda känns mest troligt. Då börjar jag fundera om de kommer ihåg i bilder, eller kanske ljud. Eller rentav visuella och audionoma upplevelser som de sammankopplar med varandra. Undra hur många olika typer av sätt att tänka på det finns. Säkerligen oändligt många.

Jag vet om att jag har en väldigt matematisk typ av intelligens. Den som gör sig bäst på tex "iq-tester", som för övrigt är helt intetsägande om en persons intelligens. Jag undrar hur musikaliskt lagda personer tänker. Hur tänker de som har en sån enorm social intelligens att de inte ens har svårt för att komma ihåg många nya namn? Hur fungerar människor?

Såna här tankar stimulerar mig på ett skönt sätt. Jag vet att jag aldrig kommer få ett slutgiltigt svar på mina funderingar så det är inget som helst fel med att sitta och filosofera fritt. Det skulle ju dock vara kul om ni som tänker på ett annorlunda sätt försöker lägga märke till hur ni kommer ihåg saker, och berätta det för mig.
Det är nog bra att lära känna sitt eget intellekt, så får man lättare att komma ihåg vardagliga saker, som vart man har lagt nycklarna och vad Pelles nya flickvän heter...

Gonatt!

RSS 2.0