Det här med lärare var det ja...

Det är kul sånt här med psykologi. Jag vet att jag är bäst på engelska i klassen. Jag vet att jag eftersom jag är en av 2 snubbar, jag kan språket och har enkelt för att kommunicera med klasskamraterna lätt får en ledarroll. Jag vet att läraren är den uttalade ledaren som inte vill få sin auktoritet hotad. Jag har sett hennes reaktioner på andra som vill bestämma, hon går direkt in i försvarsposition (jag fattar faktiskt inte varför eleverna själva inte märker det här när de börjar tjafsa?). Jag vet att läraren använder sig av en väldigt direkt kommunikationsmetod. Jag vet att mitt arbete som jag skickade in är GRYMT och att jag minst ska ha mvg+ på det. All den här kunskapen slog jag ihop när jag skrev mailet...

Från: Palle "You're probably going to hate me now, but this is way more than 4 pages of text I didn't want to leave it half-done though, and if you dont feel like reading it all just judge 4 random pages of text if you like."

Från: M**** "Hi Patrik! As surprising as it may sound, I will most probably read ALL the pages. And no, it's not in my job description to hate my students :-) See you on Tuesday. /M**'*"

Och jag vet att eftersom jag tonade ner allting jävligt mycket, så fick jag väldigt positiv respons. Jag är inte på något sätt ett hot, jag visar till och med klart och tydligt att det är hon som bestämmer. Jag anpassar mig till hennes kommunikation, jag skriver kort och koncist, som jag vet att hon vill ha det. Stämningen är god, hon lägger till och med in en smiley. Rapporten är tydlig.
Nu tycker jag visserligen själv att jag förtjänar högsta betyg i kursen, men det är just sånt här som kan vara bra att observera om man vill ha ett högre betyg, sorgligt nog.

Byte kanske

Jag har en längre tid funderat på att göra om den här bloggen från en gnällblogg till en uppskattningsblogg. Vill skriva allt bra om alla mina vänner och bekanta känner jag, för tänk va kul o ha när jag kolar en vacker dag? Så kan dom gå in o läsa om vad jag tyckte :D Jag har ju fan ändå inget att gnälla på nuförtiden iaf :/ Kanske gnälla på att jag inte har nåt att gnälla över, eller kanske på att Lisette tycker att jag ska skriva 100 inlägg/dag. Men jag vet inte. Kan iofs dra på med ett gnäll som jag haft på senate tiden!

Det handlar om ... lärare!
Jag går ju i skolan nuförtiden, och det är fan skrämmande. Jag tror att lärarnas betyg grundas på två saker. Att eleverna gör det dom ska, samt deras uppfattning om eleven. Det är oerhört svårt att ändra på en lärares åsikt har jag märkt. Inte bara för mig utan för alla i klassen. Märkte jag senast när jag skickade in ett samhällskunskapsarbete som var riktigt grymt, men jag ligger ändå bara på vg-nivå. Mitt slutbetyg i den kursen kommer med 95% sannolikhet inte bli bättre än så heller. Men jag funderar på att göra ett kickass-jobb på de saker som återstår att skicka in i kursen, bara för att se om jag kan påverka, vilket är högst tveksamt.

Intressant reklam.

Jag tycker att det är intressant att läsa om hur man använder reklam för att påverka så mycket som möjligt.
Ett exempel är väl godis. Man vet att godis är onyttigt, därför bör man inte handla det. Då är det såklart godistillverkarnas ansvar att göra så nyttigt godis som möjligt. För har du nyttigt och gott godis, då kan det ju omöjligt vara onyttigt! Släng gärna på en skylt att det räcker så länge lagret räcker så har man gett kunden ännu en anledning att slå till innan det är försent. Man spelar alltså på ett slags tidsbehov.


Jag tycker även att google-annonserna är ganska smarta. Att man får reklam baserat på sånt man skriver och surfar mycket om/på.

Så då kommer vi till den här annonsen --->
Den är alltså om ett spel. Spel kan man väl generellt sett säga känns onödiga, så det vore rimligt att kanske slänga in en slogan att "i det här spelet kan du göra nytta genom att spela!" eller kanske "spela spelet, tjäna pengar". Det höjer liksom graden av nyttighet och minskar den kognitiva dissonans som kan uppstå när man väl börjar spela. Men just den här annonsen då: "RIKTIGA MÄN SPELAR DETTA". Hahahaha :D Ååh gud, när man känner sig lite otillräcklig som man, ja då vill man ju sätta sig och spela facebookspel. Sen kom jag att tänka på alla finniga 14-åringar, som sitter hemma och spelar. De kanske inte känner sig som riktiga män och då kanske annonsen funkar. Men det känns rätt tveksamt va?

Kom på att jag kanske fick den på grund av mitt förra inlägg? :p

Gnällbögen

Ja, jag måste ju vara helt jävla bög av nåt slag. Jag har fastnat för en video på youtube, och det är fan inte vilken video som helst. Det är en sån här som man som kille inte gärna erkänner att man lyssnar på, men den är fan outstanding!

http://www.youtube.com/watch?v=0IA3ZvCkRkQ&feature=artist


Ja fyfan, här sitter man och kollar på Mariah Carey. Även fast det inte är samma MC som de flesta av oss känner till. Här är hon faktiskt riktigt jävla vacker (och då menar jag riktigt riktigt riktigt snygg, näst intill perfekt, om inte helt perfekt), och när man är så snygg så att man inte längre är riktigt jävla snygg, utan istället är riktigt jävla vacker, då är man "WOW" :D


En annan sak som skiljer henne från dagens Mariah Carey är att hon faktiskt kan sjunga här! Och hon gör det med passion också, vilket gör det hela än jävla sexigare (märker ni vad jag överkompenserar för att det känns gay att kolla på videon? Men samtidigt är det ju faktiskt sant också! :D).


Ja fyfan, den kvinnan som är på videon skulle jag gifta mig med och avsäga mig yttrandefrihetsrätten för, så länge hon sjöng för mig lite då och då :)

RSS 2.0