IPRED spelar ingen roll...

Det var en sak som just slog mig. Det handlar om ipred-lagen och fildelning. Jag har verkligen inte varit positiv till ipred(alla vet vad det är, annars får ni googla), men idag så ändrade jag mig. Nu tror nog många att ja har gått och blivit knäpp, men jag kan lugna er... det har jag varit länge. Men innan ni drar några förhastade slutsatser så vill jag bara påpeka att jag inte har blivit positiv till ipred-lagen, jag har bara insett att den inte spelar någon som helst roll. Jag har blivit upplyst!

Hur kan den då inte spela någon roll, när all makt ges till skivbolagen(och alla andra låtsaspoliser där ute)?
Det finns flera anledningar, men jag tror att de två viktigaste är följande. Fildelarna är smarta, och fildelarna är många. Det kanske går hand i hand iofs, såvitt jag vet brukar det uppskattas att det finns ca 2 miljoner illegala fildelare i Sverige! 2 miljoner! Då är det kanske inte så konstigt att vissa står ut med sin spetskompetens. Det jag snackar om är alltså folk med datorvana som är flertalet gånger bättre än låtsaspolisernas datorvana. Och det bästa är, att de här personerna har ingen som helst lust att sluta med fildelning. Istället uppfinner de nya program. Som både krypterar och skyddar och gör si och gör så. De uppfinner nya metoder, de hittar andra lagar att skydda sig bakom.

Skivbolagen slåss mot en oövervinnerlig motståndare, och dom kommer förlora. Det gör mig glad :)
Vad jag tycker att skivbolagen borde göra istället är att lansera någon slags tjänst där man får betala för obegränsade nedladdningar eller något. Kanske 5kr per månad, som betalas via sms. Det är ett billigt pris för att eliminera risken att bli dömd, och det är ett enkelt betalningssätt. De måste inse att deras nuvarande metoder och framförallt visioner måste omstruktureras. Det går inte att kriminalisera 2 miljoner fildelare. Det funkar inte. Sätt upp ett stort stängsel runt Sverige isf, och säg till resten av världen att "HAHA, såhär går det om man fildelar!" Man hamnar alltså i ett på många sätt väldigt bra land, som tyvärr har ett rätt tråkigt klimat.
Nej, det är dags för låtsaspoliserna att tänka i nya banor, utanför boxen. De måste hitta ett nytt sätt att tjäna pengar på dessa 2 miljoner människor. Fildelning är nu- och framtiden. CD, vinyl och kassetband tillhör förra seklet.

Sedan har vi ju diskussionen om hur rätt och fel det är med fildelning, men den går jag inte in på idag.

Och nu läste jag även att fildelare har börjat tjäna pengar på krypterings-program. Fildelarna vann, igen...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred

Jävla alkohol...

En dag ska jag faktist skriva nånting positivt, jag lovar!

Men inte idag ... :D För nu har jag hittat en till sak som stör mig! Är ni med på trumvirveln igen då ... *trumvirvlar* ... det handlar om ... Alkohol!

Det handlar om folk som "kan ha roligt utan alkohol".
"Ja men det är väl bara bra?" ... tänker ni säkert nu. Och det är det väl oxå, det kan jag hålla med om. Men det som i så många fall stör mig är det att dessa personer alltför ofta försöker pracka på mig sina värderingar, och försöka få mig att ha kul utan alkohol. Jag kan ha kul utan alkohol, men om JAG väljer att JAG ska dricka alkohol och ha kul ändå, så är det MITT val, ok?
Ibland undrar jag om de verkligen har så jättekul utan alkohol, eller om det bara är något de har bestämt sig för att leva efter? Jag förstår ju alla argumenten till att inte dricka, och att det faktist går att ha kul ändå, men på många verkar det som om att de gör det för att det är "rätt". Till de här personerna brukar jag skämtsamt säga att det inte alls går att ha kul utan alkohol. Sen smäller det! Du är omogen, du är fjantig, du borde växa upp, det går inte att diskutera med dig, tönt.

Fan, om ni vill ha så jävla kul utan alkohol, ha det då! Vad är det som stoppar er? Ni behöver inte gå runt och skylta med att ni inte dricker alkohol och att fler borde följa erat exempel. Folk vet baksidorna av alkohol, folk vet vilka effekter det har, folk väljer att dricka iaf. Om jag väljer att dricka så har jag gjort mitt val, jag gör det för att jag vill, för att jag tror att det kommer bli roligare eller för att jag känner att ikväll är det fan dags för en kalasfylla!

Tyck gärna att jag är en tönt, tyck gärna att jag är omogen och tyck gärna precis vad ni vill. Ni får t.o.m säga det till mig om det får er att må bättre. Men tänk på att jag har gjort mitt val, precis som ni har gjort erat. Jag respekterar erat, så kan ni snälla respektera mitt?

Hmm, jag tappade tråden nånstans mellan trumvirveln och slutet. Känns som att "fler meningslösa klagomål" är den enda texten jag har skrivit i den här bloggen som jag känner att den blev bra. Den hade ett bra flyt och var tillräckligt lång och förmedlade budskapet på ett bra sätt. Antar att jag blir för distraherad när jag skriver ...

Fler meningslösa klagomål!

Det här blir egentligen inte ett klagomål utan mest en fundering jag har. Den handlar om ... *trumvirvel* .... Visslingar!! :D
Oj, va intressant, tänker ni nu! Men det är det oxå, så det är ingen idé att vara orolig för nåt. De visslingarna jag tänker på är inte vilka visslingar som helst. Och det är inte såna där ptju-ptjiiiiiuu visslingar heller. Utan det är folk som visslar jättehögt!
Ja, såna problem har jag! Jag tänker framförallt på Alain och Nuno på jobbet. Det är 2 ... erm ... äldre herrar som verkligen gillar att vissla ut sin pissiga dynga som dom går och spelar för sig själv i sina huvuden.

Och jag undrar bara, varför?

Såhär är det, ni gillar eran musik och jag gillar min musik. Jag gillar inte eran musik. Ni kanske gillar min musik(vem gör inte det?) Så varför i hela världen ska ni gå runt och vissla så högt att alla som haft turen att inte stöta på eran skitmusik blir tvungna att göra det, och i form av visslingar. SNÄLLA!? Nej, jag gillar det helt enkelt inte. Jag brukar oxå vissla, men jag gör det lite diskret och mest för att jag gillar att höra melodin just för att det är musik som jag tycker om, tror jag. Jag har funderat en del och kommer inte riktigt på varför jag ens visslar själv, men det hör inte till saken. Saken är att man behöver inte gå och vissla jättehögt. Det låter inte fint. Folk visslar inte med i musiken. Många bryr sig inte, men det stör mig!

Och jag har inga som helst planer på att göra nånting åt det heller ...

Oförskämda stockholmare!

Stockholmare är ett speciellt folkslag. På många olika sätt och vis. Men det finns en sak som stör mig mer än allt det andra.Och det är att dom fan aldrig kan öppna munnen och bjuda på en kommentar eller ett leende, och det sistnämnda behöver man inte ens öppna munnen för! Och nu tänker väl alla som har sett mig på jobbet att jag är ju en jävligt munter typ själv, men det är skillnad på jobbet och ... livet. Alla är så jävla svenska här, och det är sjukt tråkigt. Ta barn som exempel. Barn är experter på att skämma ut sina föräldrar, och det är ju sånt som faktist bara är roligt. Och när något sånt händer här, i bussen, på pendeltåget eller vart som helst, då finns det alltid massvis med folk som tittar. Men när föräldern höjer blicken och tittar tillbaka så byter åskådarna fokus direkt. Man vill ju inte ha ögonkontakt heller! Kan man inte bara le lite? Eller säga nåt skojigt?

Det finns en annan sak jag retar mig på oxå. Och det är dörrar! Jag brukar av rent hyfs hålla upp dörren om någon ska gå in genom den efter mig. Och då brukar jag förvänta mig ett tack, jag vet egentligen inte ens varför. Personen bakom bad mig aldrig att hålla dörren, han eller hon kunde säkerligen ha gjort det själv. Men ändå så känns det som en sån enkel sak, att bara säga tack. Men men, man vill ju inte prata med folk som man inte känner! Nej, nuförtiden får folk som går in bakom mig utan att säga tack ett välförtjänt "Varsågod!". Lite bitchigt och omoget kanske, men helt klart rätt!

Det sorgliga är oxå att skillnaden är enorm, när man jämför det här mellan städerna jag oftast är i. I Borlänge säger man tack, i Stockholm sänker man blicken. Titta gärna, men undvik ögonkontakt! Nej, stockholmare är tråkiga, instängda individualister, och det suger. Och ja, jag generaliserar!

Grattis Junior förresten, som fick en son den 8:e november(om ja förstått hans msn-datering korrekt). Lycka till! :)

Inbrott och färjan.

Nu skriver jag igen! :) Men nu har jag faktist skrivit ner så många saker att skriva om så jag har helt tappat motivationen att skriva över huvudtaget istället. Jaja, de e tur att man e lat som jag brukar tänka.
Det har inte direkt hänt så mycket sen senast(det har det iofs visst det, men kom ihåg vad jag som att vara lat), så jag hoppar raskt över till det fängslande i rubriken.
Nämligen färjan!
Jajjamensan, ni hörde rätt. Eller läste, sak sammma. Jag brukar titta på färjan. Jag vet inte ens varför längre. De första avsnitten var riktigt underhållande, framförallt när man fick se Anita kasta in fyllon i hyttar och celler. Lär ju vara en redig baksmälla och se sig själv bli inlåst på en båt i tv. Jaja iaf. Nu är det så att mitt nyfunna hat mot färjan riktas väl mest till en person bara, och ja, ni gissade förmodligen rätt. Det är Håkan. Jag har ingenting emot Håkan, jag tycker att han verkar vara en rätt skön kille. Men det är någonting med honom, som retar någonting inom mig enormt. Jag får intrycket att den där personen är verkligen helt slut som artist efter nästan varenda kommentar han ger ifrån sig. Han verkar lixom leva lite i sin egen lilla bubbla. Och javet inte, jag hoppas verkligen att han har ett superbra liv och är nöjd och glad varje dag, men när jag ser honom göra bort sig så känns det verkligen bra, på något sätt.

Nu tröttnade jag på att skriva om färjan, det kommer nog mera efter nästa avsnitt. För jag skrev precis till Linus på msn och han hade inte hört att det varit inbrott på jobbet! Och skvaller sprider man ju så gärna!
Men först och främst vill jag påpeka att jag har mina misstankar om hur det har gått till, och vem eller vilka som har styrt och ställt. Så ni bör läsa vidare med viss objektivitet, för här kommer ett vinklat inlägg.
Ja, vi kom till jobbet idag vid nio-tiden, allt var som vanligt. Janne höll i morgonmötet och när han pratade sådär tyst så hörde jag som vanligt ingenting. Sen frågade han vem som hade sågat i taket och då fattade jag ingenting. Han förklarade vidare att det tydligen var någon eller några som hade sågat ett hål i taket, och kommit ner på entresolen(en liten del av lagret, som ligger på en egen våning) och hälsat på. Detta blev omgående dagens diskussionsämne och misstankar riktades och konspirationsteorier uppfanns. Folk pratade med varandra för att få reda på så mycket som möjligt och jag kunde givetvis inte hålla mig, ja ville oxå veta!
Och det jag kom fram till var följande. Tjyvarna hade alltså tagit med sig en stege, gått upp på taket och sedan sågat ett hål på ungefär 1*1meter. Därefter hade de använt stegen till att ta sig ner och börjat plocka på sig saker. De hade varit där i ungefär 4 timmar(!) och det var uppdelat i 2 besök. De hade alltså tagit en packning, åkt och dumpat den sedan kommit tillbaka. Efter det hade de väl bara dragit iväg antar jag, och firat eller något, hursomhelst så var dom spårlöst försvunna.
Och så var det konspirationsteorier ja. Ja jag kan då säga så mycket som att jag personligen är ganska övertygad om att någon på insidan satt bakom spakarna. Visst, du kan ha tur nog att du lyckas såga ett hål precis ovanför entresolen. Och visst, av en ren tillfällighet så råkar det inte finnas sensorer som är kopplade till larmet just där. Och visst det kanske bara var tur att ni inte gick ner på golvet där det var larmat, ni kanske bara tog det första ni kom åt. Men ni kan TAMEJFAN inte gå runt i 4 TIMMAR under ett inbrott utan att oroa er det minsta! Någon måste ha fått informationen att i den här zonen går inte larmet.
Och då måste man ju ställa sig själv frågan, vem visste att larmet inte skulle gå? Jag kan säga så mycket som att jag har mina misstankar. Och det är nog inte så jättemånga som stensäkert har kunnat säga att där är det lugnt, ni kan ha fest, disco, orkestrar och pansarvagnar. Bara ni inte går ner från entresolen. Så det är då det jag baserar mina misstankar på. Men man ska väl aldrig dra förhastade slutsatser. Jag undrar om det är ok att man skriver såhär detaljerat om allting. Men jag kan iaf säga att mina källor är inte alls pålitliga, och hälften kanske har skett på ett helt annorlunda sätt. De kanske kom dit med helikopter och letade efter en guldgruva eller något annat med sina snitsiga pannlampor och grejer. Vem vet, inte jag iaf. Men men, vi får väl se hur det hela fortsätter. Bör väl få en del ny information på morgonmötet imorgon!
Jag känner att jag blev rätt distraherad medans jag skrev allt det här. Kan bero på att jag stekte pytt i panna. Så allting kanske inte är så välstrukturerat eller bra formulerat men det får ni leva med. Förstår ni det inte första andra eller tredje gången ni läser det, läs igen!


Förresten alla där ute! Vem vare som fick guldbollen? ;)

Oj oj oj, här var det full fart :D

Håll i er. för snart ska jag börja blogga på riktigt, har kommit på en del saker ja kan skriva om. Men just nu är det fifa 09 med Rickard som gäller :)

CC bara klagar och klagar!

Här bloggar man hur mkt som helst! Och CC han bara klagar. "det är för lite" osv osv :D Jaja, jag vet väl det, men faktum är att jag tänker på en massa saker ja kan skriva om, när jag inte sitter vid datorn, sen sätter jag mej och TJOHO så är allt borta. Men jag ska skärpa mej, jag lovar! Jag får väl lägga en anteckning på mobilen eller nåt om vad man ska skriva om, så ni kan ju se bloggen som en smygpremiär så länge, snart slår jag på stort!

Helgen, inte över än!

Jävlar :D Här var det full fart ... för att se hur helgen ser ut, kolla in på cc's blogg, han beskriver det ganska bra :D http://randomprestige.blogg.se !

RSS 2.0