Semester och en tavla! :D

Från och med idag har jag SEMESTER! :D Bloggen har varit på semester lite längre, men som jag har skrivit tidigare så går det över efter sommaren. Jag har iaf köpt mig en snygg tavla också. Såhär ser den ut -->Mycket nöjd, är jag :)

Zlatans storhet

"Den svenske landslagsstjärnan analyseras in i minsta detalj och de lokala sporttidningarna skriver dagligen 5-10 sidor om honom."

Det finns fortfarande folk som hatar Zlatan, utan anledning. Folk förstår inte hans storhet!

Hah, en ny låt!! :D

Jag spar nog på mitt svar till FK tills nästa pirat-skandal eller så. Är inte på humör att skriva piratpropaganda just nu så :) Det kommer, det kommer.

I alla fall, så hörde jag en lustig sak på radion idag.
Allas våran Butty-boy, eller dutty-boy, Sean A Paul har släppt en NY låt! :D Sen spelade dom den.
Den ... nya ... sean-paul-låten.

Sean Paul har förfan inte gjort något nytt sen hans första låt! Och första låten låter fortfarande likadant i radion. Det är bara texten som är ny, och i ärlighetens namn, vad fan spelar det för roll vilken lyrik en Sean Paul låt har. Man hör ändå inte ett ord av va snubben säger. Jamaicanska eller vare nu är låter ju visserligen ganska skönt. Men det där hörde jag i gimme the light, och det räcker så.

Ja ... Sean Paul ... en riktig überartist!

Är hemma ...

Är hemma en snabbis. Det var inte meningen att skriva ett blogginlägg, bara läsa kommentarerna. Svarar på resten så fort jag kan. Fick f.ö till slut ett svar från FK i förrförra inlägget, och jag kunde helt enkelt inte hålla mig:

"Tyvärr har Piratpartiet ett inskränkt perspektiv på frågorna om integritet och mänskliga rättigheter. Trots att insikten om det palestinska folkets lidanden bara är ett knapptryck bort, tycks männen i Piratpartiets ledning stanna vid Schengengränsen när de ska utforma partiets program."

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Eftersom Förortskrigaren(m) glömde lämna källa på den där kommentaren så kan väl jag göra det.
Texten är skriven av SOCIALDEMOKRATERNAS Anna Hedh.

Min dag är gjord, hörs nästa vecka! :D

http://www.politikerbloggen.se/2009/05/20/20093/

Så nu är bara frågan, röstade jag på PP eller nummer 5 på sossarnas lista Anna Hedh i EU-valet?

Palles unika mat- och sovavvänjningsdiet, som också är bra för ekonomin.

Jag kommer vara internet-lös större delen av nästa vecka. Här kommer dock ett inlägg som borde hålla ungefär lika länge ;)

För ett tag sedan gick Livsstilsbruden ut med en sockeravvänjningsgrej. Väldigt intressant läsning men jag var inte med på det. Man kan ju inte vara utan socker(mer om det kommer senare)! I alla fall, så bestämde jag mig istället för att utveckla en egen "diet", om man får kalla det så. Eller en livsstil kanske vi ska kalla det. Det är upp till var och en av mina läsare att själva avgöra om ni ska hoppa på tåget. Det kan vara värt ett försök. Det hela innebär att man ger upp sitt vanliga liv för att istället övergå till att bli en pro gamer på heltid.

Det hela börjar i alla fall såhär:

Dag 1: Den här dagen är till för de mest grundläggande inköpen. Har du tex en dålig dator? Det kanske är dags att köpa en ny. Det är viktigt att man har bra grafikkort, ramminne och processor. Ett riktigt schysst headset är bra att ha, och kanske det allra viktigaste: Mus och musmatta.
Vilken passar dig bäst? Är du höger/vänsterhänt? Ska jag ha en hård musmatta till den här musen? Vilken mus vill jag deformera min hand efter? Har jag mikrovågsugn?

Tips: Counter-strike, mikrovågsugn, flera 10-pack gorbys piroger, godis, läsk, en bra speldator, potta, rullgardiner. Man vill ju inte att solen skall reflektera en massa strunt i skärmen. Logitech mx518 eller intellimouse 3.0 är bra nybörjarmöss. En func surface/qpad xxl kan vara ett bra musmattekomplement. Kontorsstol med bra rull, viktigt när man är i behov av en snabb pirog. Allting på avbetalning är bra!

Undvik: Trådlösa möss. Vi ska bli pro gamers, inga söndagslirare. Billiga datorer. Oergonomiska saker, man behöver kunna sitta still länge. Titta gärna hur din nya stol ser ut, eftersom du själv kommer att få en liknande ryggkrökning.

Dag 2: Detta kommer troligtvis att vara den värsta dagen. En massa fysiskt arbete krävs, oroa er dock inte, det är bara en dag! Det blir en massa ihopmonterande av stol och datormöbel. Dagen ska gå åt till att placera sina nyinköpta saker på rätt ställen. Har du till exempel nära till toaletten, eller införskaffat potta? Sätt upp rullgardinerna. Rullgardiner kan vara ganska knepigt och man vill gärna inte gå miste om alltför mycket tid. Så om du känner att det inte funkar, häfta helt enkelt fast ett par handdukar i fönstret. Bygg en "tröskelramp". Resten av dagen ägnas åt att installera program och sånt. Ventrilo, steam-konto, CS, dc++ osv osv.

Tips: Koppla ur telefonen, man vill inte bli störd mitt i arbetet. Sjukanmäl dig och be om att få bli lämnad i fred. Släng allt i frysen som tar mer än 3 minuter i mikro att tillaga. Allt som finns i frysen som inte ens kan tillagas i mikro behöver du inte röra, du kommer snart glömma bort vad det är för något ändå.

Undvik: För lite häftstift. Du vill INTE, att rullgardinen/handdukarna ska ramla ner och solen blända dig mitt i en match. Placering av mikrovågsugn på andra sidan tröskel, såvida du inte har en ramp att rulla över med.

Dag 3: Det är egentligen här ditt stora äventyr börjar! Det är dags att börja spela. Fixa inställningar, skaffa ett alias och kör hårt. Ett pass på minst 15 timmar rekommenderas starkt. En pirog senare är det bara att köra på så länge du orkar. Dagsräkningen byter upplägg härifrån. Dagarna räknas inte som att de börjar vid 6-7 tiden på morgonen. Dagen börjar numera när du vaknar, och slutar när du somnar. Målet med denna dag är att hitta en clan att spela i, alla claner duger.

Tips: Ät massvis med godis och drick massa läsk. Det är saker som innehåller socker och som gör att du känner dig lite piggare och alltså orkar spela längre. Het något i stil med *dittnamn* följt av "looking_for_clan, eller dyl. Spamma även "Need clan" följt av tusen utropstecken varje gång du har chansen.

Undvik: Gamla vanor, såsom att kolla posten, den kan innehålla räkningar som får dig att bli stressad. Onödiga toalettbesök, det kan krävas lite träning men man lär sig när man har tid att gå på toa. Städa inte, det har du inte tid med, och släng för guds skull inte panten! Aggressiva avreaktioner(heter det så?) på nödvändig utrustning, såsom tangetbord och datormöbel. Det är ok att bli arg och slå på saker, men det är dock viktigt att man låter musklerna förtvina först! Avreaktioner med slag är endast tillåtet efter månad 2, då man inte är lika stark längre.

Dag 4: Dags för practice clan-war(pcw, träningsmatch)! Lär dig grunderna. Följ taktiken. Utveckla ett eget tänkande och studera motståndare och medspelare. Försök spela så många pcw som möjligt. En pirog mellan varje match bör hålla dig i god spel-form.

Tips: Studera de bästa spelarna i ditt lag. Be motståndarna att spela in så du kan se hur de gick till väga och försök förstå hur de tänker.

Undvik: Beställ inte pizza med hemkörning. De säger 30 minuter men kommer efter 15, och tro mig, ett pizzabud blir inte alltför glad över att stå vid dörren i 15 minuter. Var inte alltför kaxig, tänk på att du fortfarande lär dig, ingen tycker om en person som kommer in och tror att han eller hon är bäst.

Dag 5: Flera pcw's senare. Det är nu dags att hitta en mer seriös clan. Ta inte vad som helst, utan se till så att det är en clan som är med i cuper och tävlingar. Det borde vara helg, och söndagskvällar brukar vara bra matchdagar. Se till så att du hittar en clan som ska spela rankad match inom kort.

Tips: Ta det lite lugnt med godiset. Det är snart matchdag så du bör försöka tajma din sömn litegrann. Att gå upp vid 16-tiden på söndag är bra, då hinner du värma en pirog och värma upp i en 4-5 timmar. Om du skulle få lust att gå ut och festa, så gör det. För mig funkar det hur bra som helst att spela bakis. Eller kanske bara ta några öl? Det gäller att hitta den bästa balansen.

Undvik: Helgmiddagar med familjen. Riktig mat kommer att sätta din kropp i chock, och du kommer förmodligen vilja ha det igen. Familjen kommer även ställa en massa dumma frågor såsom: Hur är det med dig? Ska du jobba på måndag? Vill du ha lite grönsaker? Du måste komma ut och träffa lite folk, och få lite luft(hah!). Undvik även aktiviteter, sånt blir man trött av.

Dag 6: Den stora matchdagen! Om du spelat dina kort rätt så startar denna dag som sagt runt 16-tiden på söndag. Du kliver upp, äter frukost, värmer upp, laddar, taggar. Du går in på chat-kanalen och inser till din stora besvikelse att du inte får spela. Du är för ny i klanen och ingen vet något om dig. Den första veckans hårda träning resulterar i ett hårt slag i ansiktet. Du är en så kallad no-namer.

Tips: Samla ihop alla spelares inspelningar efter matchen, studera. Sitt inte och ödsla dyrbar speltid i någon chat-kanal som berättar live-resultatet, spela istället.

Undvik: Gräv inte ner dig. Din pro gamer-karriär har precis startat, och detta är bara ett av ett flertal motgångar du kommer att möta. Ladda om batterierna istället.

Vecka 2: Ett enkelt ord symboliserar den här veckan. Träning. Träning träning träning, och mer träning. Vissa praktiska saker bör dock klaras av också. Ring jobbet, säg att du inte kommer tillbaka. Ring familjen och hitta på en lögn om varför du kommer vara ledig hela tiden. Typ en sjukdom eller spelvinst eller dyl. Ta bort autogiromedgivanden från onödiga saker såsom gymkort, bilförsäkring o dyl. Ta ett lån för att klara de kritiska månaderna 7-12. Träna och spela match mot slutet av veckan!

Tips: Glöm aldrig att anklaga den bästa spelaren i motståndarlaget för fusk. Detta för du då kan få tillgång till inspelningen, studera och lära dig.

Undvik: Vänner som undrar vart du har tagit vägen, om de vill dig något kan de kontakta dig via ditt steam-konto, eller msn.

Månad 1: Första månaden är nu avklarad. Du har börjat förstå hur spelet fungerar, hur matcher fungerar, hur man ska tänka och vilka inställningar som passar dig bäst. Det kan vara på sin plats att återigen byta klan, till en bättre. Din familj söker dig ständigt, det irriterar dig. Du bråkar med dom i hopp om att få vara ifred. Och ber dom att iaf köpa piroger om de ska komma och hälsa på. Skolan/jobbet är en värld långt bortom den du nu lever i, det finns ingen återvändo efter första månaden.

Tips: Du kan även variera dina piroger med tex billys pan pizza, såna där cheeseburgare och lite då och då även lyxa till det med en grandiosa-pizza. Kom dock ihåg att grandiosan ska vara inne i mikron i drygt fyra minuter, det krävs en del planering.

Undvik: Verkligheten.

Månad 2-6: Du börjar bli någon. Folk känner igen dig. Folk är alltså andra alias på internet. Banklånet finns fortfarande på kontot, familjen börjar ge upp. Livet leker för dig. Du är numera även ordinarie spelare i matcherna, och i slutet av denna period kommer folk fråga om du kan vara med innan de bestämmer matchdatum. Givetvis kan du spela, alla dagar i veckan, 24 timmar per dygn.

Tips: Försök hitta bra kompisar som bor i närheten med ordnad ekonomi.

Undvik:
Högmod. Du börjar visserligen bli bättre nu, men har en lång väg kvar. Solljus, du är numera blekare än pappret i skrivaren. En enkel promenad skulle kunna få dig att bli sjuk. Fast å andra sidan, varför skulle du vilja ta en promenad?

Månad 7-12: Detta är den mest kritiska perioden. Du börjar bli riktigt jävla bra på det du gör. I cybervärlden är du en rising star och blir hela tiden bättre och bättre. Verkligheten är dock en annan. Kronofogden plingar på dörren, inkasso är dig i hälarna och vitaminbristen gör att du inte orkar någonting. Det är nu väldigt viktigt att du har en bra vän dit du kan flytta datorn med tillbehör. Har du inte lyckats skaffa nån tillräckligt bra kontakt än så kommer du få ett rejält uppvaknande när fogden tar datorn.

Tips: Plocka isär datorn i små delar när du ska flytta den, så väger den inte så mycket. Alternativt skaffa en fejk-mitella och be din polare att vara bärhjälp. Försäkra din vän om att du ska betala tillbaka allting, och att du snart kommer ha hela ditt livs framtida ekonomi säkrad.

Undvik: Ta inte livet av dig ifall du blir av med datorn. Du kanske får låna din polares dator, eller han kanske rentav har flera? Skulle det inte lösa dig har du två alternativ. Det ena är att bli kriminell. Med lite tur kanske du hade körkort innan karriären startade, då kan du vara flyktbilschafför. Annars får du nog rikta in dig på nätbedrägerier, eftersom din fysik sätter gränserna. Det andra alternativet är att sakta men säkert vakna upp till det riktiga livet. Det är en oerhört smärtsam process och hela året kommer att vara bortkastat. Du kommer bli grymt disorienterad och undra varför folk inte lol'ar dina skämt. Eller sshotar roliga händelser. Lingon är fruktansvärd, folk förstår inte ens de enklaste förkortningar. OMG!

Andra året: Grattis, du klarade det! Du har gått från en rising star till en fullfjädrad superstjärna. Det finns ingen server som du inte kan hoppa in på utan att bli igenkänd. Folk gör film av dina inspelningar och du får betalt för att åka till olika LAN och spela. Intervjuer i tv-spelsmagasin ger ett uppsving i kassan. Du får tillbehör och datorer av sponsorer som du sedan säljer på blocket. Du blir av med dina skulder och kan efter en femårsperiod möjligtvis skaffa en ny lägenhet, eftersom du vräktes ur den förra. Folk är avundsjuka på dig för att du får åka jorden runt, men du kan helt enkelt inte förstå varför. Du är som tjuren Ferdinand, du trivs bäst i din mörka vrå, där du slipper både solljus och fysiska aktiviteter. Ditt liv som världsstjärna har precis börjat!

Tips: Keep going strong!

Undvik: Den verkliga världen. Den verkliga världen är lika främmande för dig, som internet vore för jesus. Du har inget att hämta där och folk ger dig inte den respekt du förtjänar.

Nu kanske jag får ett svar...

"Förortskrigaren" brukar skriva en del kommentar till mig angående fildelning osv, han kommer med en del mindre lyckade argument och när jag sedan svarar på de så mothugger han med total tystnad. Tänkte publicera ett svar här på bloggen nu, så kanske han vågar stå för vad han säger. Känner honom irl så de hårda orden är bara vad han förtjänar.

Förortskrigaren om Usch, äckliga jävla anti-pirater.: haha nu har jag inte ens längre ord för idiotin du spottar ut här... Jo det har jag....
Låt höra..?

Absolut mytspace och dessa sidor har skapat många artister MEN du missar hela grejen... många (nästan alla) dom hoppas att en dag kunna leva på sin musik... även tjyvis :)
Detta är jag fullt medveten om och det står även i inlägget du kommenterade. Men för att citera mig själv då.
"Folk gör musik för att bli kändisar. Folk blir kändisar för att mycket folk uppskattar det de gör. Så, så länge det finns kärlek till bra musik, kommer det finnas kändisar. Och så länge det finns kändisar, kommer det genereras ny musik."
Att vara känd behöver inte nödvändigtvis betyda att du kan leva på det du gör, men det kan en känd artist. En känd artist kan tjäna pengar på konserter och även skivförsäljning - Så länge folk vill köpa deras skivor! Skivor är förresten 1900-tal så mp3-försäljning funkar nog bättre. Summa summarum, en BRA artist kan leva på att vara artist(som ni märker är det här argument som jag redan tagit upp, men Förortskrigaren är möjligtvis dyslektiker).

Men vafan ska det kosta att titta på fotboll då för? Varför ska spelarna ha löner för dom gör ju bara som artisterna.. alltså nånting dom älskar..
Ja, de gör det TILLRÄCKLIGT BRA, därför lockar de folk.

Resonemanget du lägger upp är rätt det håller jag med dig om men det håller inte i praktiken..
Inte?

Och det är klart du inte kan jämföra brittan och den där... herregud det är som att säga att du och zlatan ska ha lika lön för du spelar ju faktiskt fotboll oxå jue....
Men snälla FK, förstod du inte ironin i hela det stycket? Det är precis detta argument som anti-pirater använder sig av, att alla som gör musik ska ha betalt för det. Återigen, är man tillräckligt bra så får man "automatiskt" betalt.

Och ja det kommer fortfarande genereras musik men det kommer ej vara bra, och då känner jag att jag hellre betalar 149:- för Eminems nya skiva än att lyssna på apalles 8mile rap i borlänge bara för att den är gratis sorry men så är det.
Hahaha, den här meningen är bäst :D Vad i helvete är det som säger att den nya musiken inte kommer vara bra? Tror du på fullaste allvar att "bra" artister föds i någon slags förlossningslokal på skivbolagens huvudkvarter? Vartifrån tror du alla dagens artister kommer? Eminem har, precis som alla andra som gjort seriösa försök till att bli artister, horat ut sig precis lika mycket som folk på myspace och youtube. Eminem har lyckats, han var tillräckligt bra.

Jag vill även passa på att beklaga för mina kära läsare som inte är intellektuellt handikappade men likväl har plågat sig igenom dessa fördjupningar. Vissa människor kräver helt enkelt tydligare förklaringar än "är du tillräckligt bra, så kan du leva på det". Men de ska inte tro att de kommer undan bara för att de inte är lika medvetna som resten av oss människor!

Det är komiskt att folk som du (som borde samlas i ett och samma hus och bombas) pratar om utveckling men allt ni gör genom att rösta på pp tex är att ta oss ett par steg tillbaka...

Det här är ett påstående som jag gärna skulle vilja ha en djupare förklaring till, inte bombandet då, det förstår jag men väljer att ignorera(guess why?). På vilket sätt för PP oss ett par steg tillbaka? Inom vilket område? Hur? Va snackar du om?

Titta 5 år framåt vart tror du vi kommer vara om detta idioti fortsätter?
Det sista du behöver oroa dig för, det är att jag kan se in i framtiden. Du har möjligtvis en liten anledning till misstanke om jag prickar in drömvinsten och drar iväg till ett varmare land eller köper en ö eller något. Jag misstänker såklart att du pratar om teknologisk utveckling. Och att döma av historien så kan vi vara exakt vart som helst om 5 år, då allting inom detta område gått fruktansvärt fort senaste årtiondena.

Inte nån jävla stans... det kommer produceras 10 filmer om året som är skit eftersom tex Brad pitt inte fick ledigt från McDonalds för att spela in en film.. Och ja det är där många skådisar kommer att få jobba för att ha råd att käka... men vafan Blairwitch Projekt va ju bra va!?
Och så, hipp som happ, byter vi bransch. Vi snackar tydligen film nu, eller? Jag är egentligen ganska intresserad av att veta vad du tror att Brad Pitt skulle börja jobba med på riktigt om filmbranschens pengar tog slut. Men i och med att du nästan låter seriös i ditt påstående så vet jag inte riktigt om jag vågar fråga. Iaf.
Du vet väl att filmbranschen går ganska bra i dessa tider? Ja, det vet du ju, för jag presenterade källor i mitt svar för ett tag sedan. DVD-försäljningen går visserligen neråt, men biografbesöken slår rekord efter rekord. Under årets första kvartal drog till exempel 5 filmer in över 100 miljoner dollar. Vilket bara 1 klarade under första kvartalet 2008.
... STACKARS BRAD PITT!!
Är inget större fan av Blair witch, men misstänker att den drog in en rejäl hacka. Saw däremot är ju en annan lågbudgetfilm, som är förjävla bra. Även den har troligtvis dragit in en del pengar sett till produktionskostnad vs försäljning. Varför? Yep, you guessed it. De var tillräckligt bra, det börjar bli tröttsamt nu va?

Och innan(eller ska jag skriva om) du bestämmer dig för att svara, så vill jag att du tar åt dig av den här meningen. Suger lite på den, andas den ett tag.
Din definition av bra behöver inte betyda att den överensstämmer med majoritetens definition av bra.
Så inga jävla sop-argument nu, tack och godnatt!

Usch, äckliga jävla anti-pirater.

Satt o kolla på något skit på AB-tv nu, med PP's ledare Rick Falkvinge. Helt plötsligt kommer Alexander Bard(ser f.ö förjävlig ut) och undrar kort och gott VEM som ska stå för produktionen av kultur när ingen får betalt för det?

Alltså, vilket jävla tard! Det här är typiskt jävla noll-koll-nonsens. Det är uttalanden som dessa som bekräftar att musikbranschen fortfarande ligger 20 år efter i utvecklingen. Det är INTE 1800-talet. Det är INTE populärt att gå runt med bärbara cd-spelare. Det är INTE populärt med cd-skivor. De funkar till bilen, kanske till jobbet, thats it! Och ska man ha till jobbet så har nästan alla dagens cd-spelare MP3-uppspelningsfunktion. Då vill man inte ha en sunkig skiva med 14 pissiga låtar, 1 bra och 2 halvdana. Tack, men nej tack. Varför inte bränna en skiva med 120 låtar liksom?

Men åter till frågan då, vem ska producera all musik och konst som kommer försvinna om skivbolagen inte får sina pengar?
Ja, vem har producerat och gjort ny musik hela tiden? Just det, folket.

De(utvecklingsstörda artister och skivbolag) verkar tro att ALL musik kommer försvinna, om inte skivbolagen får sina pengar. Och därför använder de argumentet att "vem ska stå för produktionen om ingen får betalt?". Det är ett så jävla löjligt påstående så det borde fan inte ens belönas med ett svar. Så dåligt är det. Nu är jag inte så bra på namn(eller iaf inte på namn som jag inte bryr mig om), men jag vet om ett flertal personer som har slagit igenom som artister via bl.a myspace och youtube. Såna som basshunter alltså, men jag vet inte riktigt vad dom heter.

För visst är det väl så, att de hade inte lyckats slå igenom om det inte vore för alla skivbolagen här på jorden? Jag menar, det var ju de som tillverkade musiken? Skivbolag borde ansöka om att inneha upphovsrätt på musik. Eller varför inte på kultur? Allt annat är orättvist!


Nej.

Och en sista fråga. Varför ska artisterna ha betalt för sitt "arbete"? Kanske har gått igenom detta förr, men en extra gång skadar inte.
Britney Spears gör musik, hon får betalt. Balakarnan Radhakrishnan gör också musik, men får inget betalt. Borde inte han också få det? Han borde väl vara berättigad till att dela på alla Brittans miljoner? Eller?
Nej just det, hans musik uppskattas inte av lika många. Därför säljer den inte. Det här påminner mig om något. Ja just det, det påminner mig om ALLT! Det påminner mig om att JAG inte får betalt för att spela hockey, samtidigt som vissa lever på det. Det påminner mig om att JAG inte får betalt för att spela fotboll, även fast vissa lever på det. Det påminner mig om att JAG inte får betalt för mina tavlor, trots att de ser ut som skit, och vissa lever på det. Det påminner mig om att... Ja, ni fattar.
Folk gör musik för att bli kändisar. Folk blir kändisar för att mycket folk uppskattar det de gör. Så, så länge det finns kärlek till bra musik, kommer det finnas kändisar. Och så länge det finns kändisar, kommer det genereras ny musik. Sen om den blir bra eller dålig, det är en definitionsfråga.

Bala's musik finns här btw :D ---> http://supraservers.net/Bala/Downloads_music.html

RSS 2.0