Borlänge-helg

Då bär det av till Borlänge :D Ses efter helgen, pallar inte skriva så mkt nu.

Pokerproblem!

Jag har ett problem ... med poker. Och nej, det är inte att jag spelar bort alla mina pengar och är beroende(förnekande är första stadiet va?) :p
Själva problemet är, att det borde gå bättre! Jag vill ju ta ut miljoners miljarder så jag kan köpa hus i spanien, thailand och hawaii och pilla mej i naveln resten av livet.
I alla fall, såhär är det: Jag spelar, mest för skojs skull, men det är klart att man vill casha ut oxå. Och det går väl sådär. Jobbigt. Varför det är jobbigt, för att det inte bara går sådär. Det går antingen jättebra ett tag, och sen jättedåligt ett tag, eller vice versa. Det är störande. Jag brukar sätta in runt 10 dollar, och i början går det nästan alltid hur bra som helst. Så spelar jag upp det i runt 50-60 dollar. Sen händer nånting, och jag vet verkligen inte vad. När jag har spelat upp det till en viss gräns, då börjar det gå skitdåligt! Och när det går dåligt blir man less, och så spelar man gärna bort det mesta(man har tur om man inte spelar bort allt).Man höjer insatserna för att vinna mer, man glömmer dock att med högre insatser möter man bättre spelare. Man vill direkt vinna tillbaka det man har förlorat, det går inte. Istället blir man otålig och gör dumma drag som bara resulterar i större ångest, större förlust och större vilja att vinna tillbaka.
Men vad ska man göra åt det då? Ja, man kan ju ta ut pengarna när man är på 40 dollar? Det funkar ju, jag personligen tycker dock inte att det gör så stor skillnad i plånboken, vill hellre ta ut när det ligger på en femhundring eller mer. Annars kan man ju sluta spela när man kommer till 40 dollar, tråkigt! Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla problemet, eller exakt vad problemet är.
En sak som jag funderar på, är en grej som morbror Håkan berättade för mej för några år sedan. Han sa att det farliga med personer som vinner i poker, är att för dom personerna förlorar pengarna sitt värde. Det han menade var att man lixom började tycka att 500kr hit eller dit inte spelar så stor roll. Desto mer man vinner, desto högre blir de pengarna som inte spelar någon roll. Och helt plötsligt står man där med skulder efter att det har gått dåligt, men hey, 500 000kr spelar inte så stor roll. Man blir lixom fartblind, och pengarna är hastigheten.
Jag tror att det är nåt liknande som händer för mej. Jag menar, va spelar 1-2 dollars turneringar för roll, när jag har 60 dollar i kassan? Då kan jag spela lite "vågat" tänker jag, sen torskar jag mina vinster på nolltid. Och om det nu är det som är problemet, så kommer vi ju till den obligatoriska efterföljande frågan: Vad fan gör man åt det?

Och till alla er som får rysningar av att höra ordet poker, så vill jag bara förklara ett par saker. Först å främst vet jag att det där beteendet som jag har skrivit om, är ett tydligt tecken på beroende. Men då vill jag oxå klargöra att jag i grund och botten spelar för att det är kul! Och jag följer faktist rådet från gamla Mr Jack Vegas, jag spelar aldrig bort mer än jag har råd att förlora.
Det andra jag vill klargöra är att poker handlar väldigt mycket om skicklighet. Och då menar jag väldigt mycket. Det finns många som tror att det handlar bara om tur. För i slutändan så kan du aldrig bestämma eller påverka vilka kort som kommer. Nej, det kan jag inte. Det är inte där skickligheten spelar in. Jag kan aldrig påverka korten som kommer(om jag inte jobbar på svenska spel då, för där kan fan allt hända :p), men jag kan däremot påverka chansen jag har att vinna. Får jag tex 2 ess så kommer jag öka min chans att vinna om jag bettar bort folk med dåliga händer. Alltså höja så att det inte blir billigt att syna. Dock är väl kanske inte det så jättesmart eftersom 2 ess är en riktigt bra hand, och du har alltid en väldigt hög chans att vinna med den handen. Men ni fattar, eller hur? Är du även väldigt uppmärksam, bra på matte, har mycket rutin och kan tänka utanför boxen så ökar chansen oxå, om du bara kan omvända det till ett vapen vid pokerborden.

Jaja, det var väl det om det. Måste langa en ros till Liverpool som äntligen spöade Chelsea och gick upp i serieledning. Tack Xabi!(Nöjd nu Chrille? ;))

CV ... piss!

Hemma hela veckan ... seeeegt. Jag har inget intressant att skriva om. Jag ska försöka fixa ett nytt jobb, och då vill jag gärna få ihop ett bra CV. Det är inte kul att skriva CV, jag har redan ett färdigskrivet men det är jag inte nöjd med. Så det är dags att skriva ett nytt. Jag ska skriva ett sjukt bra, ett riktigt världsklass-CV. Det ska bli CV-världens Zlatan!
Men varför i helvete heter det CV? "CURRICULUM VITAE" heter det. Kan ingen bara komma på ett bra svenskt ord? Latin e ju fan lika utdött som dinosaurierna. Man kan ju ta ord redan finns annars, typ meritförteckning eller nåt ... jaja, nog om det.

Ok, först å främst är jag allmänt kass på att skriva CV, och använder mej gärna av en "cv-guide". Men min snälla arbetsledare Tobbe sa att man märker direkt när nån har använt en sån, så jag ska försöka göra en utan. Och det jag undrar mest av allt då är: Hur fan ska jag göra en/ett CV som står ut och är bättre än alla andras? Meritmässigt har jag ju inte en chans, 3 år på ett lager och lite fackligt arbete, det lär ju inte direkt få folk att höja på ögonbrynen. Inga sommarjobb och inga praktikplatser värt att nämna heller, det här kommer ju bli skoj!
En sak jag har funderat på är att spela in ett video-cv, det skulle ju stå ut rätt mycket från mängden faktist. Men jag hoppar nog på det. Skulle bara känna mej dum av att sitta o snacka me mej själv in till en kamera. Men det är ju en intressant tanke tycker jag, kanske får bli så om ja inte får ihop något bra :D
Nej, ska ta och plugga på vad som är viktigt att få med, skriva flera olika CV's med hjälp av flera olika guider och fixa en feting-snygg design och sen ska ni få se på CV-konst! Kanske lägger upp skiten här om det blir bra ...
Jaja, önska mej lycka till nu! :D Och om ni har tips på vad som är viktigt att ha med, så lämna gärna en kommentar! :)

Ja, det kanske blir flera oxå, för ja har tänkt söka alla möjliga jobb. Eller iaf alla möjliga som jag känner att jag har en chans på. Olika lager, funderar på buss- eller taxichafför oxå. Men taxi vill ja mest ha på helgerna när jag är utan pengar :D Ska försöka hålla ett öga på vad som finns i Norge oxå, men ser rätt segt ut på den fronten på ams just nu iaf. Kollar lite reseledar-utbildningar oxå, men dom flesta är rätt snart och då blire lite svårt. Jag skulle fan vilja deala kort oxå, men det är oxå en sån grej som jag bara vill göra när jag inte har pengar och det är helg. De helgerna jag har pengar står jag hellre på andra sidan bordet och spelar bort dom :D Jaja ... vi får väl se va det blir! Nu måste jag sova ... natti natti.

Zlatan!!

Nu är jag så jävla trött på alla muppar som klagar på zlatan! Så därför har jag gjort en snygg blogg så nu ska jag förklara hur det ligger till. Ok såhär är det...
Zlatan är GRYM! Färdigdiskuterat!
Nejdå, men iaf...
I Inter är han hur bra som helst, men det går segare i landslaget.
När han spelar i Inter är det inte så mycket att förklara, de flesta som har sett Inter spela vet att Zlatan är en fantastisk spelare. Han är inte bara målskytt utan han spelar även fram.
 
"Men han gör ju bara mål mot skitlag!" Får man höra ibland, men jag låter (går)dagens resultat mot roma tala för sej självt :) Och att han va skytteligaledare i champions league en period förra säsongen säger ju oxå en del. Sen gjorde han mål mot grekland och spanien i em - halvskadad.

"Zlatan är lat och jobbar inte" Hmm, kan väl hålla med om att han ser lite slö ut ibland. Varför vet jag inte, inte tillräckligt bra passningar kanske ;p Men det vägs absolut upp av att när han väl får bollen så är det inte många som kan ta den av honom.

"Zlatan är överbetald" Ja visserligen, 50 millar om året för att göra nåt som är kul är väl kanske lite överbetalt. Men å andra sidan är alla elitfotbollsspelare(i dom bra ligorna) överbetalda. Men det är fansen som betalar biljetter och souvenirer så klubbarna går runt och kan betala spelarna, så vad ska man göra? Han lär ju inte gå ner i lön förrens folk slutar titta på fotboll, och det håller vi alla tummar för att det inte kommer hända!

"Zlatan är en diva" Hehe .. det kan jag hålla med om litegrann faktist. Han slutade i landslaget efter att ha varit på krogen trots att dom inte fick. Efter klacken mot Bologna sa han att "det var enkelt". Men fortsätter han göra såna mål så får han gärna vara en diva, det spelar inte mej nån roll ;p

Ok, då går vi över till det som stör mej mest!

"Zlatan är skitdålig i landslaget, och gör aldrig något bra"
Ja, var ska man börja? Vi kan ju starta med Lars Lagerbäck, killen vet inte hur man anfaller. Vi har en sån bra offensiv i svenska landslaget så det borde vara skottpengar på Lasse som spelar så tråkigt spelförstörande och defensivt. Sverige spelar ju aldrig för att vinna. Rädslan att förlora är alltid större än viljan att vinna, och det är därför det blir så jävla tråkigt att se Sveriges matcher. Jaja, nog om Lasse, det kommer mer hat om honom efter nästa kvalmatch skulle jag tro. Men iaf, Zlatan är en anfallare, och en anfallare vill gärna spela anfallsfotboll. E=mc2.
Och sen kan ni ju tänka er lag som tex Ungern. De ska möta Sverige, vem tror ni dom sätter 2 extra man på att markera ... just det. Zlatan! Alla som möter Sverige vet att Zlatan är den klarast lysande stjärnan, precis som alla vet att Portugals stora stjärna heter Ronaldo. Då är det kanske inte så konstigt att han får lite mer bevakning, och svårare att prestera. Å andra sidan blir det lättare för resten av laget, därför är Zlatan så viktig i landslaget.
Målsnitt ... Zlatans målsnitt i landslaget är 0,357 mål per match. Henkes är 0,366 och Elmanders ligger på 0,28. Har inte direkt hört några klagomål på Elmander eller Larsson. Sen har vi ju Rosenberg och Allbäck. Men dom får knappt spela så dom har jag inte kollat upp. Vet att Allbäck förmodligen har bäst snitt. Men men. You get the point!

Nu kommer jag inte på några fler klagomål som kan finnas mot Zlatan. Men om ni har det så är det bara att skriva! Jag tycker inte att Zlatan är världens bästa, men han är absolut en av dom bättre. Ronaldo och Messi är nog fortfarande snäppet bättre, men det är annorlunda positioner och spelare, så man ska väl inte jämföra. Iaf, för att summera, dom som kan nåt om fotboll, vet att Zlatan är bra! Så sluta hata nu, era jävlar!

RSS 2.0