Grattis Nigeria!

Nigeria har signat Lasse L som förbundskapten. Han sitter över VM. Först tänker jag: Hahaha, vilka jävla åsnor! :D

Nu börjar jag dock undra. Kan Lasses taktiska kunskaper, alltså att spela 0-0 till att börja, och gärna avsluta med, leda till att Nigeria blir bättre?

Kortsiktigt så skulle de faktiskt kunna bli det. För hey, de gillar ju att anfalla! Och får de bara lite defensivt taktiskt kunnande så kan de ju bli ett riktigt bra lag. Det som de däremot inte kommer märka är att Lasse sakta men säkert omprogrammerar varenda spelare till att inte våga attackera. Grejen är att det kommer ta ett tag, de har fortfarande en grundinställning som säger att det kan vara bra att anfalla.

Och 5 år senare så står dom där, med exakt samma lag och en förlorad gyllene generation. Kanske nån superstjärna som lyckas hålla laget kvar i matchen om en vm-plats. Kanske nån enstaka superstjärna som får slita själv på topp. En superstjärna som förväntas ta emot snedpassen han får vid mittlinjen, dribbla förbi resten av laget och göra minst ett par, tre, mål per match.

Kanske får de fram en ung lovande spelare som har mest speltid i ett semifinal-lag i champions league, men petar honom till förmån för en gammal avdankad och misslyckad mittfälts"motor" som en gång i tiden råkade slå in en viktig frispark.

Kanske får de fram en lovande anfallare som nästan vinner skytteligan i u21-vm. Samma spelare kanske får spela en hel landskamp per år, om han har tur.

Kanske har dom en riktigt gammal och sliten högermittfältare på minst 34 år, som kan vara redo att hoppa in som högerback ifall det finns lovande högerbackstalanger som bara väntar på att få blomma ut.

Kanske får de lära sig att en passning efter marken inte alls tar lika lång tid som en passning i luften. Och det i sin tur leder ju till större chans att spela 0-0!

Kanske lär sig Nigerias spelare att det inte lönar sig att byta till en bättre klubb.

Kanske jublar de som blir uttagna till laget, för att fira en plats som landslagsspelare de kommande 12 åren.

Listan kan göras alldeles för lång, men kort och gott: Grattis Nigeria!

Kommentarer
Postat av: Heidi

Det var det bästa jag läst på länge.

Det är ju helt klockrent!

2010-03-26 @ 21:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0