Palles unika mat- och sovavvänjningsdiet, som också är bra för ekonomin.

Jag kommer vara internet-lös större delen av nästa vecka. Här kommer dock ett inlägg som borde hålla ungefär lika länge ;)

För ett tag sedan gick Livsstilsbruden ut med en sockeravvänjningsgrej. Väldigt intressant läsning men jag var inte med på det. Man kan ju inte vara utan socker(mer om det kommer senare)! I alla fall, så bestämde jag mig istället för att utveckla en egen "diet", om man får kalla det så. Eller en livsstil kanske vi ska kalla det. Det är upp till var och en av mina läsare att själva avgöra om ni ska hoppa på tåget. Det kan vara värt ett försök. Det hela innebär att man ger upp sitt vanliga liv för att istället övergå till att bli en pro gamer på heltid.

Det hela börjar i alla fall såhär:

Dag 1: Den här dagen är till för de mest grundläggande inköpen. Har du tex en dålig dator? Det kanske är dags att köpa en ny. Det är viktigt att man har bra grafikkort, ramminne och processor. Ett riktigt schysst headset är bra att ha, och kanske det allra viktigaste: Mus och musmatta.
Vilken passar dig bäst? Är du höger/vänsterhänt? Ska jag ha en hård musmatta till den här musen? Vilken mus vill jag deformera min hand efter? Har jag mikrovågsugn?

Tips: Counter-strike, mikrovågsugn, flera 10-pack gorbys piroger, godis, läsk, en bra speldator, potta, rullgardiner. Man vill ju inte att solen skall reflektera en massa strunt i skärmen. Logitech mx518 eller intellimouse 3.0 är bra nybörjarmöss. En func surface/qpad xxl kan vara ett bra musmattekomplement. Kontorsstol med bra rull, viktigt när man är i behov av en snabb pirog. Allting på avbetalning är bra!

Undvik: Trådlösa möss. Vi ska bli pro gamers, inga söndagslirare. Billiga datorer. Oergonomiska saker, man behöver kunna sitta still länge. Titta gärna hur din nya stol ser ut, eftersom du själv kommer att få en liknande ryggkrökning.

Dag 2: Detta kommer troligtvis att vara den värsta dagen. En massa fysiskt arbete krävs, oroa er dock inte, det är bara en dag! Det blir en massa ihopmonterande av stol och datormöbel. Dagen ska gå åt till att placera sina nyinköpta saker på rätt ställen. Har du till exempel nära till toaletten, eller införskaffat potta? Sätt upp rullgardinerna. Rullgardiner kan vara ganska knepigt och man vill gärna inte gå miste om alltför mycket tid. Så om du känner att det inte funkar, häfta helt enkelt fast ett par handdukar i fönstret. Bygg en "tröskelramp". Resten av dagen ägnas åt att installera program och sånt. Ventrilo, steam-konto, CS, dc++ osv osv.

Tips: Koppla ur telefonen, man vill inte bli störd mitt i arbetet. Sjukanmäl dig och be om att få bli lämnad i fred. Släng allt i frysen som tar mer än 3 minuter i mikro att tillaga. Allt som finns i frysen som inte ens kan tillagas i mikro behöver du inte röra, du kommer snart glömma bort vad det är för något ändå.

Undvik: För lite häftstift. Du vill INTE, att rullgardinen/handdukarna ska ramla ner och solen blända dig mitt i en match. Placering av mikrovågsugn på andra sidan tröskel, såvida du inte har en ramp att rulla över med.

Dag 3: Det är egentligen här ditt stora äventyr börjar! Det är dags att börja spela. Fixa inställningar, skaffa ett alias och kör hårt. Ett pass på minst 15 timmar rekommenderas starkt. En pirog senare är det bara att köra på så länge du orkar. Dagsräkningen byter upplägg härifrån. Dagarna räknas inte som att de börjar vid 6-7 tiden på morgonen. Dagen börjar numera när du vaknar, och slutar när du somnar. Målet med denna dag är att hitta en clan att spela i, alla claner duger.

Tips: Ät massvis med godis och drick massa läsk. Det är saker som innehåller socker och som gör att du känner dig lite piggare och alltså orkar spela längre. Het något i stil med *dittnamn* följt av "looking_for_clan, eller dyl. Spamma även "Need clan" följt av tusen utropstecken varje gång du har chansen.

Undvik: Gamla vanor, såsom att kolla posten, den kan innehålla räkningar som får dig att bli stressad. Onödiga toalettbesök, det kan krävas lite träning men man lär sig när man har tid att gå på toa. Städa inte, det har du inte tid med, och släng för guds skull inte panten! Aggressiva avreaktioner(heter det så?) på nödvändig utrustning, såsom tangetbord och datormöbel. Det är ok att bli arg och slå på saker, men det är dock viktigt att man låter musklerna förtvina först! Avreaktioner med slag är endast tillåtet efter månad 2, då man inte är lika stark längre.

Dag 4: Dags för practice clan-war(pcw, träningsmatch)! Lär dig grunderna. Följ taktiken. Utveckla ett eget tänkande och studera motståndare och medspelare. Försök spela så många pcw som möjligt. En pirog mellan varje match bör hålla dig i god spel-form.

Tips: Studera de bästa spelarna i ditt lag. Be motståndarna att spela in så du kan se hur de gick till väga och försök förstå hur de tänker.

Undvik: Beställ inte pizza med hemkörning. De säger 30 minuter men kommer efter 15, och tro mig, ett pizzabud blir inte alltför glad över att stå vid dörren i 15 minuter. Var inte alltför kaxig, tänk på att du fortfarande lär dig, ingen tycker om en person som kommer in och tror att han eller hon är bäst.

Dag 5: Flera pcw's senare. Det är nu dags att hitta en mer seriös clan. Ta inte vad som helst, utan se till så att det är en clan som är med i cuper och tävlingar. Det borde vara helg, och söndagskvällar brukar vara bra matchdagar. Se till så att du hittar en clan som ska spela rankad match inom kort.

Tips: Ta det lite lugnt med godiset. Det är snart matchdag så du bör försöka tajma din sömn litegrann. Att gå upp vid 16-tiden på söndag är bra, då hinner du värma en pirog och värma upp i en 4-5 timmar. Om du skulle få lust att gå ut och festa, så gör det. För mig funkar det hur bra som helst att spela bakis. Eller kanske bara ta några öl? Det gäller att hitta den bästa balansen.

Undvik: Helgmiddagar med familjen. Riktig mat kommer att sätta din kropp i chock, och du kommer förmodligen vilja ha det igen. Familjen kommer även ställa en massa dumma frågor såsom: Hur är det med dig? Ska du jobba på måndag? Vill du ha lite grönsaker? Du måste komma ut och träffa lite folk, och få lite luft(hah!). Undvik även aktiviteter, sånt blir man trött av.

Dag 6: Den stora matchdagen! Om du spelat dina kort rätt så startar denna dag som sagt runt 16-tiden på söndag. Du kliver upp, äter frukost, värmer upp, laddar, taggar. Du går in på chat-kanalen och inser till din stora besvikelse att du inte får spela. Du är för ny i klanen och ingen vet något om dig. Den första veckans hårda träning resulterar i ett hårt slag i ansiktet. Du är en så kallad no-namer.

Tips: Samla ihop alla spelares inspelningar efter matchen, studera. Sitt inte och ödsla dyrbar speltid i någon chat-kanal som berättar live-resultatet, spela istället.

Undvik: Gräv inte ner dig. Din pro gamer-karriär har precis startat, och detta är bara ett av ett flertal motgångar du kommer att möta. Ladda om batterierna istället.

Vecka 2: Ett enkelt ord symboliserar den här veckan. Träning. Träning träning träning, och mer träning. Vissa praktiska saker bör dock klaras av också. Ring jobbet, säg att du inte kommer tillbaka. Ring familjen och hitta på en lögn om varför du kommer vara ledig hela tiden. Typ en sjukdom eller spelvinst eller dyl. Ta bort autogiromedgivanden från onödiga saker såsom gymkort, bilförsäkring o dyl. Ta ett lån för att klara de kritiska månaderna 7-12. Träna och spela match mot slutet av veckan!

Tips: Glöm aldrig att anklaga den bästa spelaren i motståndarlaget för fusk. Detta för du då kan få tillgång till inspelningen, studera och lära dig.

Undvik: Vänner som undrar vart du har tagit vägen, om de vill dig något kan de kontakta dig via ditt steam-konto, eller msn.

Månad 1: Första månaden är nu avklarad. Du har börjat förstå hur spelet fungerar, hur matcher fungerar, hur man ska tänka och vilka inställningar som passar dig bäst. Det kan vara på sin plats att återigen byta klan, till en bättre. Din familj söker dig ständigt, det irriterar dig. Du bråkar med dom i hopp om att få vara ifred. Och ber dom att iaf köpa piroger om de ska komma och hälsa på. Skolan/jobbet är en värld långt bortom den du nu lever i, det finns ingen återvändo efter första månaden.

Tips: Du kan även variera dina piroger med tex billys pan pizza, såna där cheeseburgare och lite då och då även lyxa till det med en grandiosa-pizza. Kom dock ihåg att grandiosan ska vara inne i mikron i drygt fyra minuter, det krävs en del planering.

Undvik: Verkligheten.

Månad 2-6: Du börjar bli någon. Folk känner igen dig. Folk är alltså andra alias på internet. Banklånet finns fortfarande på kontot, familjen börjar ge upp. Livet leker för dig. Du är numera även ordinarie spelare i matcherna, och i slutet av denna period kommer folk fråga om du kan vara med innan de bestämmer matchdatum. Givetvis kan du spela, alla dagar i veckan, 24 timmar per dygn.

Tips: Försök hitta bra kompisar som bor i närheten med ordnad ekonomi.

Undvik:
Högmod. Du börjar visserligen bli bättre nu, men har en lång väg kvar. Solljus, du är numera blekare än pappret i skrivaren. En enkel promenad skulle kunna få dig att bli sjuk. Fast å andra sidan, varför skulle du vilja ta en promenad?

Månad 7-12: Detta är den mest kritiska perioden. Du börjar bli riktigt jävla bra på det du gör. I cybervärlden är du en rising star och blir hela tiden bättre och bättre. Verkligheten är dock en annan. Kronofogden plingar på dörren, inkasso är dig i hälarna och vitaminbristen gör att du inte orkar någonting. Det är nu väldigt viktigt att du har en bra vän dit du kan flytta datorn med tillbehör. Har du inte lyckats skaffa nån tillräckligt bra kontakt än så kommer du få ett rejält uppvaknande när fogden tar datorn.

Tips: Plocka isär datorn i små delar när du ska flytta den, så väger den inte så mycket. Alternativt skaffa en fejk-mitella och be din polare att vara bärhjälp. Försäkra din vän om att du ska betala tillbaka allting, och att du snart kommer ha hela ditt livs framtida ekonomi säkrad.

Undvik: Ta inte livet av dig ifall du blir av med datorn. Du kanske får låna din polares dator, eller han kanske rentav har flera? Skulle det inte lösa dig har du två alternativ. Det ena är att bli kriminell. Med lite tur kanske du hade körkort innan karriären startade, då kan du vara flyktbilschafför. Annars får du nog rikta in dig på nätbedrägerier, eftersom din fysik sätter gränserna. Det andra alternativet är att sakta men säkert vakna upp till det riktiga livet. Det är en oerhört smärtsam process och hela året kommer att vara bortkastat. Du kommer bli grymt disorienterad och undra varför folk inte lol'ar dina skämt. Eller sshotar roliga händelser. Lingon är fruktansvärd, folk förstår inte ens de enklaste förkortningar. OMG!

Andra året: Grattis, du klarade det! Du har gått från en rising star till en fullfjädrad superstjärna. Det finns ingen server som du inte kan hoppa in på utan att bli igenkänd. Folk gör film av dina inspelningar och du får betalt för att åka till olika LAN och spela. Intervjuer i tv-spelsmagasin ger ett uppsving i kassan. Du får tillbehör och datorer av sponsorer som du sedan säljer på blocket. Du blir av med dina skulder och kan efter en femårsperiod möjligtvis skaffa en ny lägenhet, eftersom du vräktes ur den förra. Folk är avundsjuka på dig för att du får åka jorden runt, men du kan helt enkelt inte förstå varför. Du är som tjuren Ferdinand, du trivs bäst i din mörka vrå, där du slipper både solljus och fysiska aktiviteter. Ditt liv som världsstjärna har precis börjat!

Tips: Keep going strong!

Undvik: Den verkliga världen. Den verkliga världen är lika främmande för dig, som internet vore för jesus. Du har inget att hämta där och folk ger dig inte den respekt du förtjänar.

Kommentarer
Postat av: Emelie

värsta inlägget ju=D

2009-07-05 @ 21:28:56
URL: http://emeliefrenning.blogg.se/
Postat av: Emelie

haha ok, roligt=D

2009-07-05 @ 21:45:53
URL: http://emeliefrenning.blogg.se/
Postat av: bella

hejje

aha oki..

ne vi festade inte, utan var sugna på å bara umgås =)))

vi får hitta på nå skoj nån dag ^^

kramar

2009-07-05 @ 21:57:43
URL: http://bellariiki.blogg.se/
Postat av: Carin

Thanks, but i like it alot so far. The pizza is amazing!

2009-07-05 @ 23:23:35
URL: http://nursen.blogg.se/
Postat av: Rickard

Hahaha så värt inlägg. Man får flashbacks på en del grejer från när man var 16-18 år.

2009-07-06 @ 01:23:22
Postat av: Em

hej! Allt bra med dig idag? :)

2009-07-06 @ 12:45:07
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: Marion

Ha ha ha shit vad jag skratta. Detta var lätt det bästa du skrivit hittills. Har skickat detta till alla mina gamerspolare och min lillebror

2009-07-06 @ 16:40:43
URL: http://blogg.aftonbladet.se/marion
Postat av: Du vet inte

de e de

2009-07-06 @ 19:14:57
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: CC

alla veckor är bra att vara kompis med dig ;)

2009-07-06 @ 19:22:27
URL: http://randomprestige.blogg.se/
Postat av: Marre!

AHAHAHAHA!!! KLOCKRENT! KLOCKRENT!!!

(Men jag kanske ska försöka med det här om man kan tjäna pengar och åka jorden runt...?)

2009-07-07 @ 19:11:04
URL: http://marlenelindstrom.blogg.se/
Postat av: Micke

Undrar om jag bara ska skita i allt och följa din livsstil här. Jag vet ju ändå inte om jag valt rätt utbildning, så vad finns det annat att göra än att spela bort sitt liv? Jag måste sluta mig inom mig själv och ägna en tid åt överläggning...

2009-07-07 @ 23:30:59
URL: http://mickesirritationsmoment.blogg.se/
Postat av: Livsstilsbruden

Hahahahaha! Gud vad jag skrattade. Det enda jag garanterat har är en mus och musmatta typ. Har nog inte rätt dator för detta ens. Hahaha! Ännu roligare blir det eftersom jag läst kommentarer du skrivit till mig innan och hur du arbetat fram denna ide i huvudet liksom :P Dock fortsätter jag nog att välja mitt liv ;)Jag måste kolla upp det där med vitamintabletterna. Vet faktiskt inte, men jag kollar det och återkommer!Jo jag såg att han blev upprörd, men jag står för det. Tycker att man tar till sådana angrepp när man inte har nåt vettigt att säga. Huruvida han är bög eller ej spelar ingen roll i sammanhanget!

2009-07-08 @ 10:46:32
URL: http://levmedhalsa.blogg.se/
Postat av: Förortskrigaren

haha men hur kan man kalla någon oprofessionell när han konstaterar fakta? I detta ämnet som ni pratar om innan Livsstilsbruden så är fakta att han är bög och stolt över det. Så vad är problemet? Och ska vi dra upp fakta så är väl en fakta att du inte ens har en bild på dig själv på din blogg? Jag skulle kunna skriva exakt det du skriver och sitta på mitt feta arsle och kalla mig hälsosam och kopiera från tidskrifter oxå utan att lägga upp en bild och så skulle folk tro på att jag va träningsnarkoman...

2009-07-08 @ 13:10:05
URL: http://forortskrigaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0