Media.

Mycket i media handlar om sex. Sexistisk media leder till sjuka skönhetsideal och det leder i sin tur till att folk får ätstörningar, anorexia, dåligt självförtroende och fetma. Säkerligen en massa fler saker men man kan väl lätt säga att det inte bra. Det jobbas hela tiden aktivt mot detta. Man ska inte visa pinnsmala modeller och vissar har tom fått sparken för att de är för smala. Och det är väl oxå bra, kanske inte att hon fått sparken men att man jobbar med problemet.

Men ni känner ju mig, och jag gillar att gnälla :D

Det är ju inte bara sex som används för att sälja tidningar o dyl. En annan bra sak som utnyttjas friskt är våld. Och det som är ännu bättre med våld är att det inte blir några konsekvenser, eller? För man har ju aldrig hört talats om att någon har fått ätstörningar för att det är så mycket våld och krig i tidningarna.

Men det kanske finns andra konsekvenser. Kanske blir man inte riktigt tillfreds med att läsa att det hela tiden mördas, kidnappas och våldtas folk till höger och vänster. Kanske blir man lite mer försiktig när man är ensam om kvällarna. Kanske resulterar det i att man alltid pratar i telefon med någon när man går hem själv. Eller man kanske tränar in ett par häftiga karatesparkar så att man iaf är redo om det händer något. Tyvärr så slutar det inte där. När man hela tiden blir matad med att våldet finns överallt då blir det lätt att man känner sig otrygg. Och vad gör man när karatesparkarna inte räcker till? Givetvis skaffar man vapen.

Pepparspray, knogjärn, basebollträn, knivar. Det är alltid bra att ha något just in case. Och visserligen kan jag tycka att om någon oprovocerat kommer fram för att bråka eller råna, då förtjänar dom spö. Men problemet med folk som bär kniv är att självförtroendet skjuter i topp och de ska inte "ta skit från nån". Sen vad som är "skit" är ju en definitionsfråga, men det finns ju de som tycker att man kan glo provocerande. Och vips så är bråket igång, kniven framme och det slutar i bästa fall med ett besök hos polisen. Men alternativ finns ju, sjukan eller bårhuset kanske?

Så vad gör man åt det då? Inte ett jävla piss. Hundratals sidor om både Hagamannen och Anders Eklund. Och media lyckas ... de säljer sina lösnummer och allt är frid och fröjd. Det enda de glömmer är att våld föder våld ...

Kommentarer
Postat av: Ema - Metalälskare och fotonörd

sv: njaa, men tack i alla fall^^

2009-04-08 @ 16:30:05
URL: http://emaaaaa.blogg.se/
Postat av: bells

din röst e röknad

2009-04-08 @ 16:33:33
URL: http://bellyy.blogg.se/
Postat av: Förortskrigaren

Ja nu vill ju inte jag vara den som är den men vafan det tänker jag vara ändå!!!

Hur fan tänkte du nu när du satt och rökte på och skrev det där?

Visst jag håller med om våldsdelen till 100% varit i den situationen själv i yngre dagar men angående skönhetsideal och ätstörningar osv....

Om vi tittar krasst på det hela så är ju merparten kvinnor som får detta och skulle nog gå så långt att säga att det är nog 90% av alla som är kvinnor i detta sammanhang MEN varför är inte det 50/50?

Jo för att vi som killar kunde inte bry oss om dessa ideal som Marcus schenkenberg mfl målar upp..

Vi har nog med krav på oss.. En kvinna kan ju som sagt se bra ut och vi som killar skiter snett på vilket jobb hon har, hon skulle kunna jobba som toalett städare for all we care MEN som kille...

Jadu då ska du se bra ut, tjäna bra med pengar och ha bil och körkort annars är du inte mycket värd, vi om några borde få mer utav dessa störningar.

Väljer att kalla det störningar då jag inte anser att det är sjukdomar vi pratar om. :D Thats my 5 cents for ya!

2009-04-08 @ 18:37:19
URL: http://forortskrigaren.blogg.se/
Postat av: Förortskrigaren

ojdå.. måste be om ursäkt ser jag.. Va inte menat som påhopp på apalle. Tack för en bra blogg och intressanta saker att diskutera :)

2009-04-08 @ 18:39:17
URL: http://forortskrigaren.blogg.se/
Postat av: B E A T R I C E

rösta på mig ? :D <3

jag är nummer 10 :Dhttp://malinsofiacalmebring.blogg.se/2009/april/veckans-blogg-finalisterna.html#comment

2009-04-08 @ 21:11:30
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Rickard

One word dawg and thats word.

2009-04-08 @ 21:16:58
Postat av: MarionO

Jag tänker lite på Bowling for Columbine när jag läser din text.

Där resonerar de ju lite också att det är hotet som föder våld. Om man åker över gränsen till Canada är det ett helt annat klimat etc.

För övrigt läste jag precis om en våltäktstrosa som skulle va extra svår att få av. Så jäkla sjukt! Ska man då planera när man tror man kommer bli våldtagen eller vad? Det är sjukt om man som tjej ska behöva gå kurs i självförsvar ha pepparspray och våldtäktstrosor!

2009-04-08 @ 21:59:12
URL: http://blogg.aftonbladet.se/19544
Postat av: B E A T R I C E

svar: okej :)

2009-04-08 @ 22:34:36
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Micke

Det läskiga med kniv är att det går så jävla snabbt. I lumpen hade vi i närstriden kamp med "kniv", och det konstaterades att har personen någon koll alls på sin kniv så kan det vara över på en halv sekund. Det krävs så lite också.Mottot var "I knivslagsmål blir man skuren, bli inte stucken".

2009-04-08 @ 23:43:49
URL: http://mickesirritationsmoment.blogg.se/
Postat av: Erickah

SV: Jo man tycker det.. Men inte mycket att göra när vännerna mer umgås med honom för att de känner att de "måste" och var antagligen rädda för han skulle vända ilska på dom oxå.. Många sa sin mening men inte framför honom...

2009-04-08 @ 23:46:52
URL: http://tjejsnacket.blogspot.com
Postat av: Emelie

Tyvärr har det gått lite för långt när det gäller media i dag, tjejer som tror att det e något fel för att de inte ser så perfekta ut som alla dessa modeller, sjukt ytlig värld vi lever i idag.Det e också sorgligt att man knappt reagerar på allt krig och våld som det står om visst man tycker det e tråkigt men sen e det inte mer med det. Man e så van att läsa om allt detta våld tyvärr.

kram.

2009-04-09 @ 10:01:33
URL: http://emeliefrenning.blogg.se/
Postat av: simon

Svar: Ja! Kalla mig för gris! Gör det! Säg det!

2009-04-09 @ 20:16:26
URL: http://simonsager.blogspot.com
Postat av: Emelie

Jo det kan du få=D

Anorexi=(

2009-04-09 @ 20:21:49
URL: http://emeliefrenning.blogg.se/
Postat av: emma, mamma till lucas

Vill du vara med och tävla om att bli veckans blogg?

skriv då en kommentar i min blogg och motivera varför just du ska vinna.

vinnaren dras nästa torsdag .

Lycka till.

2009-04-09 @ 21:43:04
URL: http://emmaviktoriaklasson.blogg.se/
Postat av: Du vet inte

palle vill du gästblogga hos mig? HHAHAH

2009-04-10 @ 20:14:03
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Du vet inte

ja du får skriva exakt vad du vill ;)

du har vip...men skriv o sen skicka dokument eller mail till mig så lägger jag in.. o sen måste du säga vad de e för rubrik som ska va.. hahahahagnäll lite

2009-04-11 @ 16:11:10
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Du vet inte

hahaha de e lugt.. gör när du har tid.. hahah

2009-04-13 @ 02:35:08
URL: http://duvetintee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0